Diari La Veu del País Valencià
‘Dolços del Món a l’Escola’, un projecte valencià guardonat internacionalment

RedactaVeu / Ontinyent.

El CEIP Rafael Juan Vidal d’Ontinyent va posar en marxa un projecte d’un llibre de receptes amb un objectiu integrador, el resultat fou Dolços del Món a l’Escola, que conté un total de 22 receptes de la Vall d’Albaida, Xile, Romania, el Marroc, Anglaterra o Ucraïna a partir d’uns esmorzars interculturals que es fan a l’escola. L’obra ha comptat amb la implicació de tota la comunitat educativa i del conegut fotògraf ontinyentí, Xavier Mollà.
Aquesta publicació ha rebut dos guardons a la gala dels Gourmands World Cookbook Awards celebrada a Yantai (Xina), el tercer premi a millor llibre de dolços del món i el primer premi al millor llibre d’Europa en la categoria sense ànim de lucre com a millor projecte d’integració social.

Portada del llibre. Imatge: CEIP Rafael Juan Vidal.

Sara Fortuño, secretària del centre, i Carmen Torró, cap d’estudis, van ser les encarregades de representar el centre a la gala, la qual han definit com “una experiència extraordinària que valora el projecte d’un llibre realitzat amb molt d’afecte entre tots: col·legi, alumnes, familiars i Xavier Mollà, qui ens va parlar del certamen i ens va animar a participar”.
Fundats en 1995 per l’empresari Edouard Cointreau, els Gourmands World Cookbook Awards registraven una participació, enguany, de prop de 8000 llibres a les diverses categories procedents de 209 països, entre els quals va destacar el llibre presentat pel CEIP Rafael Juan Vidal.
Altre premis
Aquest llibre ja va rebre a principis d’any un reconeixement dels Gourdmand World Cookbook Awards, on se’ls valorava com un dels cinc millors llibres de pastisseria de tot el món i el millor en català.

Comparteix

Icona de pantalla completa