Diari La Veu del País Valencià
Europa tomba el cànon digital espanyol

Europa Press / Madrid.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat aquest dijous 9 de juny que és il·legal que la compensació per còpia privada destinada als autors de l’obra siga finançada pels pressupostos estatals, com estableix el cànon digital espanyol introduït en 2012, i no pels usuaris de la còpia.

En el seu pronunciament, la sala europea ha valorat que el sistema espanyol “no garanteix que el cost de la compensació equitativa només siga sufragat, en últim terme, pels usuaris de còpies privades”.

La normativa comunitària preveu que els Estats membres poden introduir excepcions al dret exclusiu dels autors a autoritzar o prohibir la reproducció de les seues obres, per exemple mitjançant una “excepció de còpia privada” que incloga una “compensació equitativa”.

Des de 2012, el cànon digital per còpia privada se sufraga a l’Estat espanyol amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat, per la qual cosa l’import es fixa anualment, “dins dels límits pressupostaris” establits per a cada exercici.

Comparteix

Icona de pantalla completa