Gata suprimeix el bou embolat i l'encaixonat pel maltractament que suposa

D'aquesta manera el municipi s'afegeix a moltes altres poblacions que estan foragitant les celebracions que suposen un patiment per als animals de les seues festes
9 juny 2016 01:00h

RedactaVeu / Gata de Gorgos.
 
El govern municipal de l'Ajuntament de Gata de Gorgos (la Marina Alta) format per Compromís i per Junts per Gata ha decidit suprimir la celebració del bou embolat i l'encaixonat, perquè consideren que “suposen un maltractament animal i no dóna lloc a consulta popular, ni a votació”, així han expressat el seu parer aquests dos partits.
 
L'equip de govern ho ha explicat així en una declaració que es pot trobar a la pàgina web municipal, en què es pot continuar llegint que no sol·licitaran a la Conselleria cap tipus de permís per a la realització d'aquests espectacles taurins de bou embolat i encaixonat, “sol·licitant només els bous al carrer en les seues modalitats (entrada i solta de vaquetes i bous)”.
 
Finalment, els membres del govern municipal volen donar trasllat d'aquesta decisió a la Conselleria, a la Comissió de Festes, a l'Associació Bouera i a la resta d'interessats. 
 
Canvis a les celebracions
 
No ha sigut sols Gata de Gorgos l'única població que ha eliminat de les celebracions festives els espectacles amb bous. Encara que es tracte d'uns tipus d'espectacle en concret, ahir mateix La Veu explicava que Benissa (la Marina Alta) també havia aprovat en el ple la supressió del maltractament animal en les festes de bous al carrer d'aquest municipi. Però si es fa memòria a la llista de poblacions que han eliminat algunes modalitats dels espectacles amb bous, aquestes són: València, aquesta mateixa setmana ho aprovarà; Xàtiva (la Costera), mitjançant una consulta popular sobre les festes d'agost; Canals (la Costera) i Aldaia (l’Horta Oest) també amb una consulta; Alzira (la Ribera Alta); Xàbia, Ondara, Benitatxell i Calp (la Marina Alta), aquesta darrera de moment sols enguany; o Benifairó de la Valldigna (la Safor), el consistori de la qual no finançarà aquest tipus d'esdeveniments.  

La Veu
 
next