Diari La Veu del País Valencià
Cinema Jove mostra el talent fílmic, també, a través de les Websèries
RedactaVeu / València

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha presentat la 31 edició del Festival Internacional de València Cinema Jove, que se celebrarà del 17 al 24 de juny en diversos espais culturals de la ciutat de València. En la seua intervenció, Girona ha assenyalat que “Cinema Jove és una referència europea com a festival internacional de cinema especialitzat, que centra la seua atenció en el descobriment de nous cineastes. El festival compta amb una identitat consolidada i mantinguda, coherentment, al llarg de la seua història, que ha de servir-li per a apostar cada vegada més pels joves professionals valencians del cinema i l’audiovisual, amb la finalitat de descobrir nous talents.”

En la presentació del festival, també ha intervingut el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, que ha destacat que “Cinema Jove és actualment el festival de l’audiovisual més important que tenim les valencianes i els valencians. El festival ha de seguir creixent però, també, arrelant-se més a la nostra societat, de tal manera que servisca per a donar a conèixer, també, els joves directors i actors valencians”.

Finalment, el director de Cinema Jove, Rafael Maluenda, ha sigut el responsable d’explicar els continguts cinematogràfics d’aquesta edició i ha indicat que “les nostres seccions oficials de llargmetratges i de curtmetratges cerquen presentar en primícia, en el nostre país, els nous cineastes més brillants i inquiets del panorama cinematogràfic internacional. La rellevància i el prestigi assolits per aquests cineastes, amb el temps, avalen la trajectòria de Cinema Jove com a detector i impulsor de talents”.

Abans de la roda de premsa, Albert Girona, Abel Guarinos i Rafael Maluenda han visitat el rodatge del curtmetratge que s’està desenvolupant dins del primer Film Camp Jove, programa que compta amb la participació del director Enrique Urbizu i del cineasta valencià Paco Belda.

Per a aquesta edició, el festival oferirà la seua Secció Oficial de Llargmetratges, amb 10 pel·lícules a competició; la Secció Oficial de Curtmetratges, amb 58 curts a competició i, una nova Secció Oficial de Websèries, amb 20 sèries a competició. Les 3 seccions són d’àmbit internacional.

L’homenatjat d’aquesta edició serà el cineasta francocambodjà Rithy Panh, que rebrà el premi Lluna de València i presentarà una retrospectiva de les seues pel·lícules. També s’oferirà una retrospectiva de pel·lícules del Sarajevo Film Festival. A més, el Festival concedirà el premi Un Futur de Cinema a l’actriu Ingrid García-Jonsson i a l’actor Daniel Grao.

Comparteix

Icona de pantalla completa