Diari La Veu del País Valencià
EUPV i Joves EUPV s’adhereixen a la campanya perquè es retole un carrer per a Agulló
RedactaVeu / València

“Des d’EU, entenem que, d’aquesta forma, la ciutat començaria a saldar el deute amb les víctimes de delictes d’odi que durant els anys de govern del PP han estat ignorades”, ha dit Garcia.

Des d’EUPV, s’ha recordat que Guillem Agulló va ser assassinat fa 23 anys per un grup de nazis i es va convertir en un símbol de la lluita antifeixista que ha transcendit a la ciutat de València, “malgrat l’oblit al qual s’ha sotmès tant aquest com altres crims d’odi per part del govern del PP”, ha afirmat Ricardo Sixto.

Segons EUPV, “paradoxalment”, altres ciutats ja han reconegut la necessitat de reivindicar la lluita i la trajectòria dels qui defensen la llibertat, la democràcia i la igualtat enfront dels comportaments feixistes i racistes. Per això, entén que València ha d’aprovar, “amb caràcter d’urgència”, unir-se a aquests municipis “i fer seus

els valors que defensava Agulló”, ha afegit el candidat de la coalició d’esquerres.

Per la seua part, la coordinadora de Joves d’EUPV, Pau Garcia, ha recordat que és “fonamental” la intervenció de l’administració i que “és l’hora de passar dels gestos als fets”.

Finalment, s’ha traslladat l’agraïment i reconeixement d’EUPV a les entitats que han engegat aquesta iniciativa: “Una vegada més, és la societat civil la que ens recorda quines han de ser les nostres prioritats i, evidentment, lluitar contra els delictes i crims d’odi és, sens dubte, un objectiu fonamental per a un govern d’esquerres”, segons Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa