Diari La Veu del País Valencià
Vicent Sanhermelando i Manel Alamo guanyen els Premis Samaruc
RedactaVeu / València

L’Associació de Bibliotecaris Valencians va atorgar anit, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2016 i els Premis d’Honor i Bibliotecari de l’Any.

El Premi Samaruc, en la modalitat de literatura infantil, el va guanyar Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando, publicat per Edicions del Bullent (amb il·lustracions de Núria Feijoo), mentre que en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou A boca de canó, de Manel Alamo, publicat per Bromera.

Aquests premis arriben, enguany, a la seua 24 edició i, per la trajectòria que han marcat al llarg d’aquests anys, podem dir que mereixen el reconeixement unànime com un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil.

Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s’atorga a aquella persona i/o entitat que s’haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l’Any, en reconeixement a un professional de l’àmbit de les biblioteques per la seua tasca a favor d’aquestes. Enguany, el Premi Bibliotecari d’Honor ha recaigut en l’escriptor Alfons Cervera. En lhomenatge, Paco Muñoz va interpretar una cançó dedicada especialment a l’escriptor.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l’Any, el guardó va recaure en Marga Bau Mas, directora de la Biblioteca Pública Municipal de Beniparrell. El discurs dhomenatge fou a càrrec de Carles Royo, director teatral i tècnic de cultura.

Durant la vetllada, també van fer parlaments Dolors Pedrós, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià; Francesc Mompó, membre de la junta de lAssociació dEscriptors en Llengua Catalana pel País Valencià, i lalcalde de València, Joan Ribó. A la vetllada van assistir també destacats representants del món literari i cultural valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa