Diari La Veu del País Valencià
26J: Campanya perquè els partits espanyols reconeguen la llengua catalana a tot l’Estat

R. Català / RedactaVeu / Barcelona / València

Coincidint amb l’inici de campanya del passat divendres, la Plataforma per la Llengua ha demanat als 4 principals partits espanyols –PP, Ciudadanos, PSOE i Unidos Podemos- que reconeguen la llengua catalana a tot l’Estat espanyol. Des de l’entitat, consideren que les formacions s’han de posicionar perquè el català puga esdevenir “llengua oficial de l’Estat en una hipotètica reforma de la Constitució”.

Segons el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, el cas espanyol “és una excepció internacional en el context dels països de tradició democràtica i, per descomptat, dins d’Europa” perquè és l’únic “que no ha reconegut una llengua amb tants parlants com té el català com a plenament oficial de l’Estat”. Alhora, afegeix que “l’Estat espanyol no és una democràcia lingüística de debò”.

De cara a aquests pròxims comicis, la Plataforma demana als diferents partits espanyols que expliquen si el català seria una llengua “plenament oficial” i “en les mateixes condicions que el castellà” si es tira endavant una reforma constitucional. Els promotors d’aquesta campanya consideren que aquest fet és necessari per “reformar milers de disposicions que obliguen a l’ús únic del castellà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa