Diari La Veu del País Valencià
Un informe apunta ‘alta probabilitat’ que l’ERO de C9 siga declarat ‘nul’
RedactaVeu / València

Un informe signat pel catedràtic de Dret del Treball de la Universitat de València Tomás Sala, altres dos professors i l’advocada del despatx Abdón Pedrajas&Molero conclou que existeix “alta probabilitat” que la demanda plantejada pel sindicat CGT davant l’Audiència acabe en sentència de nul•litat, segons publica hui el rotatiu El Mundo Valencia.

Es tracta d’un informe de part encarregat pel col•lectiu Aprop, que agrupa els exprofessionals que van aprovar la seua plaça mitjançant oposició. L’associació està formada per unes 400 persones d’un total d’aproximadament 700 de les que van accedir a la televisió i la ràdio públiques valencianes a través d’un procediment de capacitació i mèrit.

Aquest grup, segons la informació publicada per la delegació valenciana del rotatiu madrileny, actua com a lobby de pressió amb un doble objectiu: d’una banda, contribuir amb assessorament legal a la consecució d’una sentència que anul•le el procés d’acomiadament. Amb açò es tornaria a la situació inicial i serien readmesos. En paral•lel, d’altra banda, cerquen aconseguir una negociació en el procés de reobertura de RTVV perquè se’ls exonere de tornar a passar una oposició que ells consideren que van superar. Òbviament, apunta el diari, defensen que es reconeguen els mèrits i l’experiència dels periodistes i tècnics, però també que es valore especialment aquells que van passar per una oposició i ocupaven plaça fixa.

Els interessos d’Aprop, segons les esmentades fonts, no coincideixen amb els del comitè d’empresa de RTVV que encara representa, suposadament, els 1.800 extreballadors que van perdre la seua ocupació en successius EERS. Per tant, es tracta d’un actor afegit al complex escenari en què s’ha convertit la possible reobertura.

L’ERO de RTVV està pendent de ser jutjat a l’Audiència Nacional i, de moment, no existeix oficialment una negociació oberta amb els extreballadors per acordar la manera de rescatar-los per al nou projecte. De fet, un informe del Consell Jurídic Consultiu rebutja “privilegis” per als extraballadors que vulneren els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que la Constitució Espanyola consagra per a l’accés a un lloc d’ocupació pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa