Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Necessitem un Govern del PSOE com a aliat a Espanya’
RedactaVeu / EP / Enguera

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat, aquest diumenge, en un acte de partit, que el País Valencià necessita “un Govern del PSOE com a aliat a Espanya; aliat amb la Comunitat i amb les persones i que entenga que no podem seguir discriminats”.

Puig s’ha expressat en aquests termes durant la seua participació en l’acte central de campanya del PSPV celebrat a Énguera (la Canal de Navarrés), on prop de 350 persones han gaudit d’atraccions per als més xicotets, música i paelles, segons han informat els socialistes en un comunicat.

“Mai més consentiré que els valencians ens hàgem de tornar a agenollar”, ha asseverat el secretari general del PSPV, qui ha recordat “la política és l’instrument més útil per canviar les coses, però per a això és necessari formar un Govern”.

En aquesta línia, ha incidit que “no és el mateix que governe la dreta que el fet que governe l’esquerra” i ha destacat que l’exemple està en la Generalitat, amb un govern de canvi que “ha eliminat el copagament, ha recuperat la sanitat universal i ha fet possible que els xiquets tinguen llibres de text gratis”.

“En una situació econòmica terrible i de caos com en la que ens trobem en arribar a la Generalitat –ha apuntat– hem sigut capaços de canviar les prioritats a favor de la gent, de les coses importants”, ha defensat Puig, abans d’advertir que “necessitem un Govern del PSOE com a aliat a Espanya. Aliat amb la Comunitat Valenciana i amb les persones i que entenga que no podem seguir discriminats”.

El govern autonòmic, “inspiració” del PSOE

Per la seua banda, la candidata socialista per la circumscripció de València per al Congrés dels Diputats, Ana Botella, ha animat tots els socialistes a aprofitar aquesta nova oportunitat per propiciar un Govern de canvi liderat pels socialistes que puga fer front a l’emergència social.

Així, ha posat com a exemple les polítiques de diàleg i consens aplicades pel govern de la Generalitat que “estan millorant la qualitat de vida de les persones”. “Aquesta és la major inspiració amb què la candidatura dels socialistes valencians participem en aquestes eleccions. Eixim a guanyar per a les persones, per a millorar la vida de les persones”.

El secretari comarcal de la Costera-la Canal, Xavier Simón, ha recordat que fa un any que es van constituir els nous ajuntaments i que “la gent vam dir prou a la corrupció, a les retallades, a la privatització”. “Assumim un compromís, treballar per les persones i defensar la seua dignitat i ara, per completar aquest canvi, falta portar un govern socialista a Espanya, ja ho tenim en els nostres pobles, en les nostres comarques, en la Generalitat i ara hem de fer-ho amb Pedro Sánchez”.

Finalment, l’alcalde d’Énguera, Óscar Martínez, ha agraït la visita del secretari general del PSPV i president del Consell, a qui ha recordat que està en una comarca que “no solament és socialista, sinó que sobretot sent i actua socialista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa