Diari La Veu del País Valencià
Cultura vol ‘major autonomia’ per al Museu de Belles Arts de València

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha proposat, hui, en la reunió del Patronat del Museu de Belles Arts, que es treballe en la definició d’un nou marc legal i administratiu que permeta al centre museístic tindre major autonomia i un millor finançament.

La proposta per a explorar aquesta via s’ha explicitat al si del Patronat que regeix el Museu de Belles Arts de València i el desenvolupament de la proposta corre a càrrec d’un grup de treball creat per a estudiar diferents possibilitats i impulsat pel secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. Aquest grup treballa en l’elaboració d’un esborrany d’estatuts que contemple la presència en els òrgans de govern del possible consorci a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i altres institucions.

La proposta passa per constituir un consorci específic que definisca un marc de gestió per a la segona pinacoteca més important de l’Estat; una regulació necessària atenent a la seua rellevància, a la quantitat i qualitat dels seus fons i a les seues especificitats. En aquest cas, les institucions promotores del consorci serien la Generalitat Valenciana, que en l’actualitat té transferida la gestió del Museu de Belles Arts, i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, que n’és el titular.

Així mateix, els estatuts hauran d’establir de quina manera es poden integrar, en la nova personalitat jurídica, les competències sobre l’edifici i sobre el fons del museu. Una vegada definida la proposta, es traslladarà al Ministeri de Cultura per tal de consensuar els canvis.

Comparteix

Icona de pantalla completa