Diari La Veu del País Valencià
Ciutat de la Llum, del balafiament i la ruïna a pol de la innovació i de l’audiovisual

Xavier Pérez / Alacant.

En febrer d’aquest any la Unió Europea va autoritzar la Generalitat Valenciana a subhastar els béns de la Ciutat de la Llum per valor de 94,4 milions d’euros i que al final va quedar deserta.

Aquesta decisió de la subhasta es va produir després que la Comissió Europea determinara com a il·legals les ajudes públiques concedides al centre per valor de 265 milions d’euros. Així les coses, es va determinar la seua subhasta per a afrontar el pagament del deute.

En un clar exemple de balafiament, els Governs del PP valencià “invertiren” en el complex de Ciutat de la Llum vora 500 milions d’euros sobre una superfície de 366.000 metres quadrats.

Ara, la nova Generalitat li vol donar una eixida a aquest complex faraònic i així, el president Ximo Puig, ha assegurat que el nou horitzó per a aquest espai de Ciutat de la Llum començarà quan la Unió Europea done el vistiplau a la seua liquidació després de declarar-se deserta la seua subhasta. Així, ha anunciat que el Consell preveu destinar part del complex a la nova Agència Valenciana de la Innovació.

Puig ha apostat per un espai “tecnològic d’innovació i de l’audiovisual que faria de la Ciutat de la Llum “un pol important per a la Comunitat i per a Espanya”.

Ximo Puig a Alacant.

“Si tècnicament és possible, si des del punt de vista administratiu és possible, hi ha un edifici que vam veure que podria albergar l’Agència”, ha indicat, i ha matisat que es tracta d’un edifici d’oficines, que va costar 13 milions d’euros i que “no va servir mai per a res”.

Ximo Puig ha assenyalat que l’Agència Valenciana de la Innovació està en els informes previs per a, en les pròximes setmanes, aprovar des del Consell el projecte de llei que serà remès a les Corts, que “en l’últim trimestre ho aprovarà i es podrà incorporar en la programació pressupostària de 2017”.

Amb açò, ha demanat un “gran acord de país per la innovació” i ha posat com a exemple central d’aquest estil, els que existeixen en alguns ‘landers’ alemanys i al País Basc.

Comparteix

Icona de pantalla completa