Diari La Veu del País Valencià
El termini per a optar a les ajudes de la Fundació Bancaixa Coopera ONG finalitza el 2 de maig
Europa Press / València

Amb l’objectiu de facilitar a les associacions la seua participació, la presentació de sol·licituds es realitza exclusivament de manera electrònica a través d’un formulari en línia que està disponible en el lloc web www.fundacionbancaja.es, així com les bases completes de la convocatòria. A més, les organitzacions interessades tenen a la seua disposició un servei d’informació i consultes al número 902 109 435, operatiu de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

La 11a Convocatòria Fundació Bancaixa Coopera ONG està destinada a donar suport a iniciatives d’associacions sense ànim de lucre del País Valencià encaminades a afavorir el desenvolupament i millora d’una societat en igualtat de drets i oportunitats. Fundació Bancaixa destina 641.075 euros a aquest programa, procedents de les compres realitzades durant 2011 pels clients de Bankia que han utilitzat com a mitjà de pagament la Targeta ONG, associada a Fundació Bancaixa. L’import equival al 50% del benefici obtingut per l’ús d’aquesta targeta per part dels clients.

L’objectiu de la convocatòria és fomentar aquells projectes que, en temes d’exclusió social, el codesenvolupament i la cooperació internacional incorporen la participació dels ciutadans i treballen en l’eradicació de la pobresa i la marginació social. La convocatòria se centra en els col·lectius que actualment es troben en situació d’extrema vulnerabilitat: aturats de llarga durada, famílies sense recursos , infància, persones sense llar i immigrants.

Poden presentar-se a aquesta convocatòria totes les organitzacions privades sense ànim de lucre nascudes de la iniciativa ciutadana que tinguen seu o delegació permanent al País Valencià i que tinguen com a mínim tres anys d’antiguitat com a entitat. Al costat d’això, han de tenir el propòsit d’aconseguir fins socials i d’interés general.

La sol·licitud de l’ajuda, el termini de presentació de la qual conclou el pròxim 2 de maig, no podrà excedir els 30.000 euros ni superar el 75% del cost total del projecte. Els projectes presentats seran després avaluats, i la concessió d’ajudes es farà pública abans dels tres mesos següents al tancament del termini de presentació.

En 2012, aquest programa de la Fundació Bancaixa va concedir ajudes a 40 associacions. Els projectes de cooperació internacional van concentrar el 55% dels beneficiaris directes, seguit dels projectes que es desenvolupen en l’àmbit de la immigració, amb un 42,5%, i aquells que treballen en l’àrea del codesenvolupament, que van representar un 2,5% d’aquestes ajudes. En els últims huit anys, Fundació Bancaixa ha destinat cinc milions d’euros a promoure 1.387 projectes per a millorar la qualitat de vida d’aquestos col·lectius.

Comparteix

Icona de pantalla completa