Diari La Veu del País Valencià
El Festival Etnomusic clourà dijous amb un homenatge a Vicent Andrés Estellés

RedactaVeu / València

El Museu Valencià d’Etnologia clausura demà, 16 de juny, el Festival Etnomusic amb l’actuació de ‘Sis veus per al poeta‘, un projecte que s’originà com a homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés i que aborda la seua poesia des de la música tradicional valenciana. El concert serà a les 20.15h als patis del Centre Cultural la Beneficència.
El projecte serà posat en escena per sis dones que, amb diferents instruments –guitarra, percussió, violoncel, guitarró i llaüt–i amb cant i ball, han adaptat els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical com els fandangos, les malaguenyes, els cants de batre, els romanços o les jotes. ‘Sis veus per al poeta’ està integrat per les cantants valencianes Patxi Ferrer, també balladora; M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes elles molt conegudes en el món de la música tradicional; la cantant i guitarrista Eva Dénia, que després de diversos treballs amb el jazz, la música brasilera, la chanson i la música tradicional valenciana acaba de publicar un disc amb composicions pròpies; Maribel Crespo, multiinstrumentista i exmembre del mític grup Al Tall, i la sisena veu, la violoncel·lista Merxe Martínez, que completa la secció de cordes i afegeix un aire clàssic i elegant al so del grup, que ha sigut guardonat amb el premi Ovidi Montllor 2014 a la millor lletra per Havanera de Vicent i el premi Celler 2014 del Certamen Terra i Cultura per la música del poema de V. A. Estellés Cançó de la rosa de paper.
>

Vídeo: Canal Música en valencià.

Festival Etnomusic
El Museu Valencià d’Etnologia ha desenvolupat, durant l’últim mes, el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món format per sis concerts.
Les entrades per als concert són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert al Museu Valencià d’Etnologia de 10 a 20 hores. L’aforament és limitat i hi ha un màxim de dues entrades per persona. El Festival forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. Entre ells, es pot destacar, a més de l’Etnomusic, l’Etnocimema, les conferències de caràcter acadèmic Etnoxerrades o la Fira de Museus Locals ‘Etnopobles’.

Comparteix

Icona de pantalla completa