Diari La Veu del País Valencià
Compromís, a la Diputació, dóna suport al Consell per aconseguir una comarcalització ‘real’
RedactaVeu / EP / València

El grup de Compromís a la Diputació de València considera que l’anunci del Consell d’una futura Llei de Mancomunitats i un canvi normatiu en la Llei de Règim Local Valencià “per avançar en la comarcalització del País Valencià i com a resposta a una sentida reivindicació d’una part important del poble valencià i de les forces progressistes valencianes”, és una notícia “que des de Compromís s’ha rebut amb gran satisfacció”.

“Ja a l’inici de legislatura, -prossegueixen- el nou Govern de la Diputació i tots els partits que l’integren van anunciar que aqueixa era una línia de gestió que s’havia de treballar i l’anunci fet ara des de la presidència de la Generalitat Valenciana reforça les expectatives polítiques del nostre treball”.

“La millor forma d’acostar la gestió als administrats”

“És la millor forma d’acostar la gestió als administrats i el que toca ara és, a més de fer els canvis normatius adequats, dissenyar les partides pressupostàries per a dirigir els màxims recursos econòmics i humans de la Diputació cap a les estructures comarcals i mancomunitats”, ha manifestat el portaveu del grup de Compromís en la corporació provincial, Xavier Rius.

Des de la Diputació i les seues diferents àrees, ja s’han fet públiques convocatòries orientades a aquest objectiu que, amb el canvi normatiu, serà possible intensificar, ja que facilitarà que els diners “arriben més prop dels ajuntaments i que ells decidisquen en quins, com i quan gastar-los”. “Esperem que tot culmine en una Llei de Comarcalització que reforce el paper municipal en la gestió pública dels recursos humans i econòmics de tots i totes”, ha manifestat Rius en un comunicat.

PP: “Puig està pròxim a l’independentisme català amb la seua aposta per les comarques”

Per la seu banda, la portaveu popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, d’estar “cada dia més pròxim a l’independentisme català” amb la seua aposta per les comarques. Contelles, en un comunicat, ha criticat l’anunci del Consell d’una futura Llei de Mancomunitats i un canvi normatiu en la Llei de Règim Local Valencià, i considera que “sol·licita, a les Diputacions, donar a un pas enrere”.

La portaveu ‘popular’ ha assenyalat que “la pressió davant el fracàs electoral està radicalitzant el discurs de Ximo Puig, cada dia més pròxim a l’independentisme català”. Així, considera que el president “intenta, a la desesperada, avançar per l’esquerra als seus adversaris electorals”. Contelles ha assenyalat també que el suport del grup de Compromís a la iniciativa “no cerca més que deixar en evidència el silenci de Jorge Rodríguez i mostrar la seua posició en una carrera per veure qui és més radical”.

Comparteix

Icona de pantalla completa