Diari La Veu del País Valencià
Les tasques d’extinció de l’incendi de Bolbait se centren a Sellent i Sumacàrcer
L. Part / Sellent

Gran part dels 13 mitjans aeris que participen en l’extinció de l’incendi declarat al terme municipal de Bolbait, presumiblement intencionat, se centren, des de primeres hores d’aquesta vesprada de dijous, a un dels fronts que s’ha revifat molt a prop del nucli urbà de Sellent. No obstant això, segons fonts municipals, la població “no corre cap perill” i es descarta la seua evacuació.

En declaracions a La Veu del País Valencià, l’alcalde de Sellent, Vicente Monar, ha apuntat que el foc que s’ha tornat a revifar es troba a uns 300 metres del poble. “Des de l’Ajuntament hem estat sol·licitant des d’un primer moment més efectius aeris per a aquest front, però sembla que aquest matí el front més important era el que afectava Sumacàrcer i en ell s’ha centrat l’operatiu d’extinció aeri fins fa poc”, ha explicat.

Les tasques d’extinció dels mitjans aeris se centraven, en el moment de redactar aquesta informació, en dos fronts dels termes de Sellent i Sumacàrcer (Ribera Alta).

Monar ha apuntat que, durant la passada nit, van ser desallotjades tres cases de camp del terme de Sellent “per precaució” i que, després de l’evolució favorable del foc, els sis inquilins ja hi han pogut tornar. Cal dir que, en l’extinció del sinistre, participen més de 400 efectius de 49 brigades terrestres, així com 13 mitjans aeris i l’UME.

Finalment, Vicent Monar ha apuntat que els habitants de Sellent, la gent del municipi i l’equip de govern municipal estan “molt afectats” per aquesta “gran catástrofe”: “De veure-ho tot verd a, ara, eixir i veure-ho tot gris; la gent està feta pols”, ha lamentat.

Pel que fa la superficie calcinada per l’incendi originat ahir en Bolbait i que ha afectat, fins ara, els termes municipals de Xella, Anna, Estubeny, Sellent i Sumacàrcer, fonts de la Conselleria de Medi Ambient consultades per aquest diari han indicat que aquesta, segons una primera estimació, és, “almenys, de més 600 hectàries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa