Diari La Veu del País Valencià
Les 10 millors pràctiques en compra programàtica
Per Tecnonews / AMIC

La compra programàtica és aquell mètode que, en el context del màrqueting en línia, permet a un anunciant comprar un espai en què es pot posar el seu anunci quan un usuari està connectat en temps real a una web relacionada amb el seu producte o servei.

D’aquesta manera, l’empresa aconsegueix arribar al públic que realment està interessat en el seu sector i l’usuari rep menys publicitat invasiva i anuncis relacionats amb el que li interessa i està buscant en aquest mateix instant.

En aquest sentit, i per tal d’obtenir les majors vendes possibles, Elogia, agència especialitzada en màrqueting per ecommerce, ha elaborat un whitepaper que llista els 10 millors pràctiques en compra programàtica que ajudaran a guiar aquelles empreses que hagin iniciat una campanya de publicitat en línia o estiguin planificant-.

El que es pretén amb aquest document des Elogia és que els petits anunciants (i no tan petits) no només no cometin els errors bàsics més comuns en les campanyes de compra programàtica, sinó que aprenguin i tinguin clars tots els passos a seguir des del inici de la mateixa fins al seu final, amb la corresponent avaluació de resultats de cara a l’optimització del rendiment de la campanya. Es tracta d’una completa guia de millors pràctiques i aquests són alguns dels temes que desenvolupa.

Implementació i verificació de píxels: la companyia mostra els punts més importants de tracking per a la correcta avaluació i mesurament de resultats de les seves campanyes, així com aprendre a comprovar el seu funcionament per evitar “ensurts” quan la campanya ja ha consumit gran part del pressupost assignat .

Tenir en compte el Funnel de conversió en l’estructura de campanyes: L’agència Elogia comenta que hi ha moltes empreses amb àmplia experiència en comerç tradicional que comencen a donar el salt al comerç electrònic i, més sovint del que pensem, a la majoria de aquests anunciants els resulta complicat definir exactament quin tipus de campanyes s’ajusten al seu moment actual de creixement en línia i, conseqüentment, quines tipologies de campanya han de tractar o dur a terme per avançar correctament i de forma eficient en les diferents etapes del funnel per arribar a el seu objectiu final de venda.

No hi ha una “fórmula màgica” en les campanyes de display ja que cada client té un públic diferent i no tots ells són a la mateixes fases de buyer journey o procés de compra, alguna cosa molt important per poder adequar la nostra compra de mitjans a això i rendibilitzar de nou la inversió corresponent al màxim.

Tipus d’deals: No tot resulta ser tan “bàsic” en aquest whitepaper ja que s’arriba a aprofundir en temes com la tipologia de deals en la compra. Entre ells, es defineixen les següents transaccions: Open Exchange, MarketPlace Privat, Preferred Deals i Programmatic.

En Elogia tampoc deixen de banda altres conceptes rellevants en la compra de mitjans i potser menys coneguts com el Recency (una mètrica que combina la freqüència d’usuaris amb la viewability dels nostres anuncis), les tipologies de models d’atribució de compra explicant el que aporta i representa cada un d’ells o el correcte maneig de pressupostos de campanya. A més, planteja preguntes interessants (a les que dóna resposta) i tot anunciant s’ha fet alguna vegada com: Durant quant de temps he de deixar actuar els canvis en les meves campanyes per veure resultats? o ¿quin pressupost hauria assignar en funció de la meva tipologia de campanya i període?

Més informació descarregant el whitepaper en aquesta url: http://hubs.ly/H0362tH0

Comparteix

Icona de pantalla completa