RedactaVeu / País Valencià.

La Canal de Navarrès, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida… Encara no ha arribat l’estiu i el foc, tan habitual en aquestes dates a la nostra terra, ja ha començat la seua tasca ferotge d’arrasar amb tota mostra de vida que es creue en el seu camí. Una tragèdia que any rere any recorre el nostre País Valencià de nord a sud i que enguany sembla que ha volgut entrar amb molta força.

Actualment, i seguint les informacions que ens arriben des del Departament d’Emergències i Seguretat valencià, el foc continua devastant els boscos i zones de vegetació properes a pobles com Terrateig, Carcaixent o Bolbait. El més actiu i potent el podem trobar precisament a la zona d’aquest darrer poble, un incendi on actuen sense descans ara mateix 13 mitjans aeris i 49 terrestres, sempre segons informació de la GVA.

De fet, la major part d’efectius de les zones properes estan presents en el perímetre d’aquest fort incendi, que també envolta pobles com Estubeny, Anna, Xella o Sumacàrcer, per la qual cosa s’han hagut de demanar efectius al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) espanyol per tal de lluitar amb els màxims recursos contra aquesta tragèdia. És per això que s’han demanat efectius per a fer front als incendis de Terrateig (la Vall d’Albaida) i Carcaixent (la Ribera Alta).

Ara per ara n’hi ha un detingut per provocar l’incendi més greu, el de Bolbait i s’investiguen la resta d’incendis per a saber quin és l’origen d’aquest escenari dantesc. Només ens queda recordar i demanar prudència a tothom perquè no col·laboren amb el foc en la destrucció del nostre patrimoni natural.

Imatge dels incendis de Carcaixent, Bolbait i Terrateig. Foto: Prevenció d’incendis (@Preven_IIFF_CV)

Imatge del fum de l’incendi de Carcaixent, des de Castelló de la Ribera (dalt) i Algemesí. Fotos: La Veu

Comparteix

Icona de pantalla completa