El cas de discriminació lingüística de Godella, punt central en la concentració d'Escola

Escola Valenciana afirma que la introducció de la competència lingüística en totes les administracions públiques contribuirà al respecte dels drets humans, alhora que afavorirà el procés de normalització del valencià
16 juny 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La tercera concentració de l’entitat cívica, davant de les Corts Valencianes, per demanar l’acreditació de la competència lingüística als funcionaris ha pres de referència el recent cas de discriminació que ha patit un aspirant a auxiliar administratiu en el transcurs d’unes oposicions convocades per l’Ajuntament de Godella
 
Escola Valenciana dóna suport a Roberto Benavent, el veí de Carcaixent que dissabte passat no va poder desenvolupar l’oposició en valencià perquè l’exercici sols estava disponible en castellà. Des de l’entitat cívica “som conscients que la introducció del requisit lingüístic en totes les administracions públiques evitarà que qualsevol ciutadà se senta menyspreat i veja vulnerats els seus drets humans per adreçar-se en valencià a qualsevol funcionari o bé per sol·licitar documentació en valencià”, ha expressat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, durant l’acte. 
 
L’Ajuntament de Godella ha demanat un informe jurídic per saber si s’hauria d’invalidar l’examen. “És important remarcar que, un cas com aquest, es podria haver desenvolupat a qualsevol administració” perquè, “malauradament, a hores d’ara, després de 33 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, la llengua encara no es troba normalitzada”, ha adduït el portaveu d’Escola Valenciana. L'entitat cívica anima la ciutadania a denunciar casos, com aquest, de discriminació per raó de llengua. Així, Escola Valenciana ofereix l'Oficina de Drets Lingüístics per garantir assessorament jurídic i facilitar informació a les persones a les quals se’ls nega el dret a viure en valencià, és a dir, a fer servir, de forma natural, la llengua en qualsevol àmbit d'ús. El telèfon de contacte d’aquest servei és el 96 347 27 83 i l’adreça electrònica, drets@fev.org.
 
“Drets lingüístics. Requisit ja!”
 
La campanya d’Escola Valenciana “Drets lingüístics. Requisit ja!”, encetada en el marc de les Trobades 2016, té un component informatiu fonamental per sensibilitzar la societat que “cada vegada que renuncia al valencià davant de les administracions, ja siga de forma oral o escrita, està sent tractada amb inferioritat, està sent discriminada i està sent marginada”, en paraules del president de l’entitat.
 
Escola Valenciana preveu noves accions periòdiques, entre les quals cal esmentar la propera concentració davant de les Corts, que tindrà lloc el 21 de juliol a les 19 hores. 

La Veu
 
next