Diari La Veu del País Valencià
L’Octubre acull hui la nit dels XXVI Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

RedactaVeu / València.

La cerimònia de lliurament de la 26a edició dels Premis de la Crítica de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que en enguany han recaigut en Anna Moner (per l’assaig Gabinet de curiositats, Pruna Llibres), Martí Domínguez (per La sega, narrativa, Edicions Proa), Antoni Ferrer (Variacions Goldberg, poesia, Editorial Denes), Marc Granell (La vida que creix, infantil, Andana Editorial), Lliris Picó (Moisés, estigues quiet, juvenil, Edicions del Bullent), Rodolf Sirera (Trio, teatre, Bromera) i Ca Revolta (premi de difusió), tindrà lloc, a partir de les 19.30 hores, a la seu d’ACPV, l’Octubre CCC, i serà oberta a tothom.

Durant l’acte, que enguany serà presentat per la periodista i poeta Susanna Lliberós, hi haurà un tast de l’espectacle Cinc actrius lligen Rodoreda amb Pilar Almeria, Pepa Juan i música d’Irene Klein, així com també un homenatge a l’escriptora i professora Carme Miquel amb un parlament a càrrec de Rosa Magraner. Posteriorment, tindrà lloc un sopar al mateix Octubre.

Aquests premis els convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 1991 i, amb 26 edicions, s’han erigit com uns dels més importants de la literatura catalana al País Valencià. És un premi per l’obra publicada i, per tant, al marge de cap interès comercial.

Cal subratllar que el premi al millor assaig publicat en 2015 ha estat per a Anna Moner i el seu Gabinet de curiositats (Pruna Llibres), un recull d’articles publicats en el diari digital La Veu del País Valencià entre octubre de 2013 i novembre de 2015, “una immersió en l’assaig de les curiositats, de la història de l’art, la ciència o els grans descobriments”. Per la seua banda, la junta de l’AELC al País Valencià ha atorgat el premi de difusió a Ca Revolta “per la seua tasca en la difusió i promoció de la literatura catalana i la cultura a la ciutat de València”.

A més, l’escriptora i professora Carme Miquel, sòcia d’ACPV, serà homenatjada durant la vetllada. Els premiats rebran un diploma honorífic i una escultura commemorativa de Jordi Albiñana.

Comparteix

Icona de pantalla completa