Diari La Veu del País Valencià
El canvi de vent obliga a evacuar dos urbanitzacions més i una residència major
L. Part / Carcaixent

El foc continua, una jornada més, sense donar treva. Aquesta vesprada ha sigut el canvi de direcció del vent, de component oest a est, el que ha obligat a adoptar noves mesures preventives.

Així, l’incendi declarat ahir, dijous, al terme de Carcaixent i que anit va propiciar el desallotjament de l’Hospital de la Barraca d’Aigües Vives, així com el de dos urbanitzacions, ha obligat, aquesta vesprada, a evacuar “de forma preventiva” la residencia major d’Aigües Vives i dos noves zones residencials: les urbanitzacions de Sant Blai i Tir de Colom, ambdues situades al terme municipal de Carcaixent.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, en declaracions a La Veu, ha explicat que s’ha decidit evacuar la residència major d’Aigües Vives i les urbanitzacions de Tir de Colom i Sant Blai “per prevenció”, ja que, ha apuntat, és “millor actuar ara, abans que caiga la nit”.

Pel que fa la zona del barranc de l’Estret, una zona determinant perquè el foc no passe als paratges naturals de la vall de la Casella i la Murta d’Alzira, la situació, segons el primer regidor de Carcaixent, de moment, “està controlada”, sobretot pel canvi de la direcció de vent registrat a partir de les 14.30 hores d’aquest divendres.

Cal apuntar que, des de primera hora d’aquesta vesprada de dijous, s’ha tallat el trànsit de la carretera CV-50, que connecta Alzira amb Tavernes de la Valldigna, des del quilòmetre 6 al 19 en ambdós sentits.

A més a més, cal subratllar que, precisament, el canvi de direcció del vent, que fins aquest migdia bufava de ponent i, després, s’ha girat a llevant, ha propiciat que el fum de l’incendi de Carcaixent es desplace no ja cap a la costa, sinó cap a l’interior de la comarca de la Ribera, la qual cosa ha fet que alguns ajuntaments, com és el cas d’Alberic, hagen recomanat als veïns que “tanquen les finestres, portes i tota la ventilació” de les seues cases per evitar que entren el fum i les cendres als habitatges. També s’aconsella evitar que els xiquets i els majors estiguen a l’aire lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa