Diari La Veu del País Valencià
Barceló (PSPV): Les noves imputacions demostren que la Gürtel aplegà a quasi totes les Conselleries
RedactaVeu / País Valencià

La presidenta i secretària del grup parlamentari socialista de les Corts, Ana Barceló, ha afirmat que es demostra que “les empreses de la trama Gürtel, pel que sembla, van ser contractades pràcticament per totes les conselleries, i per un bon nombre d’empreses públiques”. Així ha valorat la dirigent socialista les últimes imputacions en el cas Gürtel que afecten l’alcalde de Castelló i diversos ex alts càrrecs del Consell.

És més, ha sostingut que a les empreses de la trama Gürtel “no se’ls resistia cap conselleria” ja que, segons ha apuntat, “igual contractaven amb la Conselleria de Sanitat que amb la Conselleria de Benestar Social, entre d’altres. Igual organitzaven un acte de violència de gènere que un acte lúdic com Alacant 2008, volta al món en vela

En aquest sentit, Barceló ha assenyalat que l’estratègia del Consell de “trossejar el pastís era per a evitar els controls sobre els contractes i els procediments seguits per a les adjudicacions”. També ha afirmat, ʺs’asseguraven que els contractes els portaren sempre les empreses vinculades a la tramaʺ. Per tant, ha insistit ʺes tracta d’una tàctica per a evitar els controls públics i assegurar els contractes als amicsʺ.

D’altra banda, la parlamentària ha assenyalat que “les empreses de la trama van impedir que empreses valencianes pogueren honestament ser contractades per la Generalitat, perquè tot ho copava Gürtel”, davant el que s’ha preguntat “quantes empreses valencianes van deixar de ser contractades per a beneficiar a la trama corrupta”.

Finalment, Barceló ha afirmat que Fabra no donarà la cara perquè, segons ha assegurat, “no tenen per a tirar d’argumentari. No hi ha arguments que justifiquen l’engany que ha tingut sotmès el PP al poble valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa