Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘El Museu de la Seda serà un referent del turisme cultural i de l’economia del futur’

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a l’acte de presentació de la rehabilitació del Col·legi de l’Art Major de la Seda, un edifici que contindrà, a partir d’aquest dissabte, el Museu de la Seda i que “serà un referent” del turisme i l’economia del País Valencià.

El cap del Consell ha destacat que aquest nou espai museístic s’erigeix, no solament com “un punt de referència per al que ha de ser el turisme cultural i l’economia del futur”, sinó també com una “aportació indubtable” a la recuperació del patrimoni de la societat valenciana.

La rehabilitació d’aquest edifici, que té el seu origen al segle XV, davant la necessitat d’unificar els criteris per a la producció de la seda a València, ha sigut finançada per la Fundació Hortensia Herrero. Puig ha lloat el treball realitzat per aquesta entitat, que “en els seus pocs anys d’existència, ja s’ha convertit en un símbol”.

“La Fundació Hortensia Herrero ha demostrat, clarament, la vocació de participar en la millora de la nostra cultura”, ha indicat el president, al mateix temps que ha animat altres empresaris a contribuir al creixement del conjunt patrimonial i cultural del País Valencià. En aquest sentit, ha qualificat com a “fonamental” la col·laboració público-privada entre l’Administració i les empreses.

L’arquitecte Fernando Aranda i el restaurador Javier Catalá han sigut els responsables dels treballs de restauració del Col·legi de l’Art Major de la Seda, en els quals han intervingut sobre 7.500 rajoles ceràmiques i per als quals han utilitzat materials com 300 llibres compostos per 7.200 fulles de plata fina usades per a decorar les motllures de l’antiga capella.

Comparteix

Icona de pantalla completa