Diari La Veu del País Valencià
Els agents socials demanen que es garantisca la formació de persones adultes
RedactaVeu / València

Davant la propera presentació d’una nova proposta de Llei d’Educació de Persones Adultes, i després de 18 anys de promulgada la Llei 1/95 de la Generalitat Valenciana de Formació de Persones Adultes que mai ha estat desenvolupada, però que va ser recolzada per nombroses associacions, organitzacions i institucions, és per això que des de la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes (FPA), volen plantejar a la societat valenciana que recolze una sèrie de qüestions “que no volem que desapareguen de l’esperit i la praxi de l’FPA i que li han donat el seu valor i la seua raó de ser”.

Així ho han manifestat en l’acte celebrat ahir a la Facultat de Filolosofia de la Universitat de València, organitzat per la Mesa d’Agents Socials per la Formació de Persones Adultes del País Valencia.

En el manifest que presentaren ahir demanen, entre altres coses, garantir l’aprenentatge permanent i la formació de persones adultes com un sistema públic i territorialitzat.

Però sobretot, reclamen incrementar els recursos fins a l’1% del PIB, prioritzant els sectors i territoris més desafavorits, així com la millora de finançament de les entitats locals, l’establiment d’un Conveni General Multilateral i el reconeixement de totes les unitats i a tots els efectes i la creació d’un òrgan directiu de la Formació Permanent, en Presidència, que coordine i planifique i propose la realització d’un Pla d’Actuacions integrat a nivell autonòmic i local que coordine i integre els recursos, mitjans, instruments i iniciatives de les diferents administracions públiques. I, a més a més, enllace i connecte amb el Pla d’Acció per a l’Aprenentatge Permanent: 2012-2020.

I, a més a més, consideren que és imprescindible i absolutament convenient desenvolupar la Llei 1/95 per complet, complir-la i fer les esmenes que calga per adaptar-la als nous temps (per exemple potenciant en els centres les NTICS en la justa mesura), però mai derogar-la.

Volen que la FPA continue sent pública, gratuïta, laica, de qualitat, arrelada a la nostra terra i que garantisca la cohesió i la justícia social i el dret a una formació integral al llarg de tota la vida, sense distinció de cap mena i en condicions d’igualtat d’oportunitats.

Fotos: Cristóbal Calvo

Comparteix

Icona de pantalla completa