Diari La Veu del País Valencià
‘No al macrofestival MareNostrum’ a Alboraia ‘pel dany mediambiental irreparable’
RedactaVeu / Alboraia.

Diumenge a les 11 hores es van concentrar a l’Ermita dels Peixets un centenar de persones per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum. La concentració ha estat considerada per part dels convocants com “un èxit”, ja que, segons expliquen “s’ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visibilitzar la situació de la zona i mostrar l’oposició de veïns i propietaris”.

A més dels moviments convocants, Per L’Horta i la Plataforma Som Horta d’Alboraia, van estar representades altres associacions ecologistes i de defensa del territori com Acció Ecologista Agró o Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV. També van participar el CSOA L’Horta, col·lectius ciclistes i associacions de veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat, com ara Castellar-L’Oliveral, Orriols, Centre Històric, Port Saplaya o la Patacona, entre d’altres. Es van unir a la concentració llauradors i llauradores de diferents zones de l’Horta.

Concentració a l’Ermita dels Peixos (Alboraia, l’Horta Nord).

Durant la concentració van mostrar el rebuig “cap a aquesta manera de gestionar el nostre territori darrere de les històriques pancartes amb els lemes ‘Horta és Futur’, ‘Tots i totes Per L’Horta’ i ‘Per l’ordenació del territori i la seua protecció’”.

Marc Ferri llegint el comunicat a l’Ermita dels Peixos. (Alboraia, l’Horta Nord).

Marc Ferri, en representació de Per L’Horta llegí el comunicat de premsa, que adjuntem en aquesta notícia, on entre altres motius argumentals exposen els motius del rebuig cap a la realització d’aquest macrofestival en aquest indret. Destaquen que “els preparatius del macrofestival estan representant un greu impacte en aquesta zona d’alt valor natural, motiu pel qual demanem la seua paralització”. Igualment, compartiren les seues opinions i queixes diferents veïns i veïnes, com ara Miquel Solís de l’AAVV Patacona, Celeste Juan de l’AAVV Port Saplaya, Chelo Gimeno i Marta Martín de l’AAVV Centre Històric i Som Horta, el llaurador Vicent Martí o Maika Barceiro de l’AAVV Orriols”.

L’acte es tancà amb les paraules dels representants de la Plataforma Som Horta-Alboraia​​, que convocaren una nova concentració per a hui dilluns a les 19.30h davant de l’Ajuntament d’Alboraia, on tindrà lloc el ple municipal en què es tractarà el tema. Aquesta ha sigut la primera pedra d’aquesta mobilització, perquè tenen previst continuar fent convocatòries les properes setmanes “fins que es paralitze aquest macrofestival”.

Comparteix

Icona de pantalla completa