Diari La Veu del País Valencià
L’FSMCV s’enutja amb el Ministeri pel finançament: ‘És una presa de pèl’
RedactaVeu / València

“L’infrafinançament no solament es mostra en les assignacions pressupostàries directes. València, la indiscutible terra dels músics d’Espanya, solament rep un 1% de les ajudes d’aquesta convocatòria”, ha declarat Pedro Rodriguez, president de l’FSMCV, segons ha fet públic l’ens federatiu a través de la seua web.

Davant d’això, l’FSMCV ha decidit enviar als partits polítics amb representació a les Corts Valencianes un informe amb aquesta distribució d’ajudes i amb les seues reivindicacions “dirigides al Govern de Madrid” que isca de les urnes en els pròximes eleccions.

El divendres 17 de juny, es va publicar a la web de l’INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música), dependent del Ministeri de Cultura, la resolució dels “Programes de suport a entitats sense ànim de lucre d’àmbit estatal, per a la realització d’activitats de lírica i música”.

Afirmen que “la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va participar des de fa anys en aquest programa d’ajudes per a associacions sense ànim de lucre”. A més a més, “donada la seua activitat, podria participar en altres programes del mateix institut que tenen a veure directament amb la circulació de grups (gires nacionals i per l’estranger), festivals, certàmens i congressos o encàrrecs de composició vinculats a estrena”.

L’INAEM “l’exclou d’aquestes convocatòries al·legant que, com a associació sense ànim de lucre, el seu lloc està en la convocatòria resolta hui”.

Es lamenten dient que “de res ha servit l’entrevista que fa uns mesos va mantenir l’FSMCV amb directius de l’entitat i amb Montserrat Iglesias, directora general de l’INAEM, gràcies a la mediació del Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues”. Al final, el finançament és “una presa de pèl” ha declarat Rodríguez en conèixer les dades.

Comparteix

Icona de pantalla completa