Diari La Veu del País Valencià
Tots els programes electorals del 26J a La Veu

RedactaVeu / València

Reunits a un mateix lloc, posem, a la vostra disposició, tots els programes electorals dels partits que presenten llistes a les diferents circumscripcions del País Valencià. A més, també podreu consultar quina és, en concret, la llista a què podeu votar.
Els quatre partits que més opcions tenen de traure representativitat tant al Congrés com al Senat són el PP; el PSOE; la coalició ’A La Valenciana’ de Podem, Compromís i EUPV; i Ciudadanos. Si polseu sobre cadascun dels noms dels partits podreu accedir als seus programes electorals. L’únic que es pot consultar en valencià és el de ‘A La Valenciana’, ja que la resta de partits han optat per oferir-lo únicament en castellà. A més, en el cas del PP i el PSOE, ambdós ofereixen una versió simplificada, ja que la completa sol ser bastant més llarga. Podeu consultar la dels ‘populars’ ací i la dels ‘socialistes’ al següent enllaç.
Per a poder consultar quins són els candidats de cada partit als quals es podrà votar aquest diumenge, s’ha d’accedir al següent enllaç, on es pot seleccionar la circumscripció concreta en què s’està censat i triar si es vol consultar la llista per al Congrés o per al Senat i, aleshores, apareixeran tots els partits que han presentat candidatura.
En el cas del País Valencià, en les tres circumscripcions es podrà votar el PP, PSOE, Podemos-Compromís-EUPV, C’s, PACMA, UPyD, VOX, PCPE, RECORTES CERO-GRUPO VERDE i SOMVAL. A Castelló i València, a més, es podrà triar també entre FE de las JONS i CCD. En el cas del P-LIB, sols es podrà fer aquesta elecció en la circumscripció de València i Alacant. Per últim, a València, també es podrà votar pel partit REPO i a Alacant, per Centro Moderado.
Test
En el cas de la gent que encara no tinga massa clar quina serà la seua elecció, pot visitar algun dels diferents tests que, a partir d’unes preguntes, ens donen el nivell de sintonia que mantenim amb els diferents partits i que, així, ens ajuden a triar.
Si n’esteu interessats podeu visitar la següent web, on han creat una aplicació de Voting Advice Application, on es mostren els partits amb què més coses en comú té l’usuari en aquestes eleccions generals. Això s’aconsegueix mitjançant una bateria de preguntes per respondre quant a favor o en contra s’està respecte d’una sèrie d’afirmacions polítiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa