Diari La Veu del País Valencià
Tornen els desallotjats de la residència i l’Hospital d’Aigües Vives

EP / Carcaixent.

Les 30 persones desallotjades de l’Hospital d’Aigües Vives (Carcaixent) i les 48 de la residència d’ancians han tornat als seus centres aquest dilluns, després de ser evacuats el passat dijous per l’incendi declarat en el terme municipal de Carcaixent (la Ribera Alta). El foc ja està controlat, després de calcinar més de 2.000 hectàrees.

Els prop de 80 ancians han començat a ser traslladats a primera hora de la vesprada del dilluns amb un dispositiu especial d’emergència. Durant aquests dies, els treballadors del centre de Carcaixent s’han desplaçat a la residència de Carlet per cuidar i acompanyar els seus majors en tot moment, segons ha informat la direcció del centre.

Una vegada controlat l’incendi i després de la inspecció realitzada pels bombers per verificar que és segur, els més de 70 ancians tornaran a la residència amb tot l’equip de treballadors. D’aquests, al voltant de 50 van ser traslladats a la residència municipal de Carlet i 25, a casa dels seus familiars.

La direcció territorial i l’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb la Creu Roja València i Autocars Agulló realitzaran, de forma altruista, el trasllat de les 25 persones en cadires de rodes amb vehicles adaptats i, amb un autobús, el de la resta de desallotjats i treballadors d’Aigües Vives. Així mateix, aquesta vesprada tornaran al centre els prop de 25 majors que van ser allotjats a casa dels seus familiars.

El director de la residència, Alberto Oltra Gil-Morte, ha mostrat el seu agraïment al director del centre de Carlet, Carlos Manzanero, per la seua “ràpida resposta per oferir-nos les instal·lacions i facilitar el desallotjament dels nostres majors”.

El director de la residència d’Aigües Vives també ha reconegut “l’excel·lent col·laboració d’alguns familiars que, davant la crítica situació viscuda, es van oferir a emportar-se els seus majors a casa, facilitant que la resta hagen pogut ser acollits, tots junts, a Carlet”. Així mateix, Alberto Oltra ha agraït a totes les institucions la seua “implicació i atenció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa