Diari La Veu del País Valencià
La GVA rep 805 projectes audiovisuals que aspiren a formar part de la futura RTVV
RedactaVeu / València

El sector audiovisual valencià ha enviat un total de 303 noves propostes de programes per a la futura radiotelevisió pública valenciana. Una xifra que se suma als 502 projectes presentats, entre ficció, animació i documentals, i que en aquesta tercera consulta preliminar de mercat cercava arreplegar ofertes de programes de varietats de tot tipus.

El procediment per a recopilar primer i valorar després les propostes rebudes és el mateix que en anteriors convocatòries: es farà un lliurament a l’Alt Consell Consultiu de RTVV de tots els projectes i serà aquest organisme qui, a través d’una comissió, s’encarregue de qualificar-los i proposar-los perquè queden a la disposició de la cadena pública en funció d’un barem establit. Aquest organisme ja s’ha reunit en diverses ocasions en les instal·lacions del Centre de Producció de Programes de Burjassot i està previst que l’examen de projectes acabe a l’estiu, abans de l’aprovació de la llei de la nova RTVV.

El barem que s’utilitzarà per a mesurar tots els programes inclou una sèrie de criteris entre els quals destaquen l’interès, qualitat i originalitat dels mateixos, que es tracte d’un contingut cultural educatiu, que existisquen valors constructius, l’ús del valencià, la viabilitat financera del projecte, que els processos de producció es donen al País Valencià i que l’equip siga també valencià.

El secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, ha explicat que entre els documents rebuts hi ha propostes de programes que van des de l’àmbit gastronòmic fins a la programació infantil, passant per magazins de vesprada, espais de viatge i esports, entre d’altres. Vidal, que ja es va mostrar molt satisfet amb la resposta obtinguda, “molt positiva” i “d’una gran qualitat”, creu que açò consolidarà unes excel·lents bases per a la recuperació i consolidació d’una nova radiotelevisió pública valenciana.

La Generalitat va optar per aquesta consulta de mercat, una opció que s’arreplega en l’article 40 de la Directiva 2014/24/UE del Parlament Europeu, amb la finalitat de planificar i desenvolupar el procediment de contractació de cara a l’aprovació de la futura RTVV, avançar les contractacions i dinamitzar el sector audiovisual.

Aquests plecs van ser aprovats per unanimitat per l’Alt Consell Consultiu amb l’ajuda d’assessors professionals i representants nomenats per tots els partits polítics. Està previst que es destinen 15 milions d’euros per a seleccionar i comprar aquests continguts i començar a engegar la nova RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa