Diari La Veu del País Valencià
Puig a Sánchez: ‘No es pot donar suport a un govern des d’un trànsfuga’
RedactaVeu / NS / Alacant

Ximo Puig ha participat en les seues primeres Fogueres de Sant Joan com a president de la Generalitat. Aquest matí ha visitat la foguera infantil guanyadora del Primer Premi de Categoria Especial, la de Baver-Els Antígons, que portava per títol ‘Tots diferents, tots iguals’. L’ha trobat “magnífica, plena de valors i de missatges positius. M’ha encantat el puzle del que significa la unió a la Comunitat. És el que representa la convivència, l’harmonia, el que representen les Fogueres, en qualsevol cas. És un premi molt merescut”.

Amb insistència en la idea que ha vingut repetint des de fa mesos, el cap de l’executiu valencià recorda que “els grans esdeveniments” del País Valencià són les seues festes: les Fogueres, les Falles, els Moros i Cristians… que “només es poden veure ací i que vénen acompanyats d’un exercici de festa col·lectiva on ningú no pot sentirse estranger”.

“Situar Alacant on correspon”

Respecte de la possibilitat de considerar el 24 de juny festa autonòmica, reconeix les bones intencions del Consell, però també la dificultat que es planteja, donat que “només tenim dues festes autonòmiques anuals”. Això sí, “siga festa o no, hem de dotar-la de la major internacionalització possible per a situar les Fogueres on es mereixen. L’any vinent, que també tenim la Volvo, hem de traure el màxim rendiment a la nova marca turística d’Alacant. Hem de situar la marca Alacant on correspon.”

Respecte dels resultats que pronostiquen les enquestes, s’ha mostrat rotund: “La història no l’escriuen les enquestes, sinó els ciutadans. Els ciutadans decidirem el que volem per al nostre país. Crec que el millor és un canvi amb estabilitat”. I, ha defensat el projecte “seriós, rigurós, de canvi real, de transformació” que representa el PSOE. Tot i que no coincidirà amb Pedro Sánchez en la propera visita que farà el líder socialista al País Valencià, Puig ha restat importancia a un fet que, assegura, és “només una qüestió d’agenda”.

Foto: La Veu del País Valencià.

Missatge a Sánchez: “No es pot donar suport a un govern des d’un trànsfuga”

El president s’ha mostrat preocupat per la situació a la Diputació d’Alacant que presideix César Sánchez, on l’únic representant del grup Ciudadanos, Fernando Sepulcre, que va ser necessari per donar el govern al PP, ha passat al Grup Mixt quan s’ha assabentat que el seu partit estudia portar-lo a la Fiscalia pel mal ús de fons públics. “És exigible que el PP al govern de la Diputació prenga les decisions decents que s’esperen d’un govern decent. No es pot donar suport a un govern des d’un trànsfuga”, ha manifestat.

Finalment, Ximo Puig ha posat en valor la seua presència, el proper divendres, a la Cremà, a la qual, per primera vegada, assisteix un president de la Generalitat, cosa que ha obligat, fins i tot, a modificar la data de la reunió del Consell, que serà, excepcionalment, dijous 23. Puig ha justificat la seua visita en clau de País: “És un temps de reparació, de reconstrucció i de renaixement. Hem d’intentar ‘cosir’ la Comunitat Valenciana. Per això, s’ha de tenir respecte per les festes de tot arreu. És la primera vegada que es modifica una reunió del Consell per venir a les festes d’Alacant. Gràcies a la invitació de Gabriel Echávarri, serà la primera vegada que un president de la Generalitat assistisca a la cremà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa