Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia que el PP vulnera el pacte antitrànsfugues a la Diputació d’Alacant
RedactaVeu / Alacant

La diputada d’EUPV a la Diputació d’Alacant Raquel Pérez indica que, si el PP es recolza en un trànsfuga per a continuar amb el seu mandat en la institució provincial, “està vulnerant el pacte antitransfuguisme i dotant de nul·la credibilitat la seua acció de govern”.

Pérez considera que el president de la Diputació alacantina, Cesar Sánchez, hauria de “recapacitar en aquesta qüestió” i demanar al no adscrit Fernando Sepulcre l’acta de diputat, ja que, en cas contrari, “està acollint i donant suport a un trànsfuga, fet que incompleix el codi antitransfuguisme signat pel PP”. “Estaria utilitzant recursos públics per a comprar un vot que legítimament i política és de C’s”, assegura la diputada provincial d’Esquerra Unida.

La diputada d’EUPV a la Diputació d’Alacant Raquel Pérez.

Per això, EU ha anunciat que portarà, al pròxim ple de la Diputació d’Alacant, el text íntegre del pacte antitrànsfugues signat per PP, PSOE i EU, entre altres deu partits, el 2006. Dins dels acords d’aquest codi de conducta política en relació amb el transfuguisme, s’especifica el compromís d’impedir la utilització de trànsfugues “per a constituir, mantenir activament o canviar les majories de governs de les institucions públiques i a no donar suport a cap iniciativa que provinga d’aquest”. A més el no adscrit no podrà assistir a les juntes de portaveus, ni ostentar delegacions genèriques o especials i tampoc ser nomenat com a representant d’entitats depenents de la Diputació, amb els consegüents drets econòmics. A més, segons aquest pacte, tampoc té dret a percebre cap assignació com a grup polític, ja deixa de representar un partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa