EUPV denuncia que el PP vulnera el pacte antitrànsfugues a la Diputació d'Alacant

Demana a Sánchez que retire l’acta de diputat al trànsfuga Sepulcre i anuncia que portarà al ple el pacte antitrànsfugues ja que Fernando Sepulcre “en cap cas pot ser el president de la Comissió de Recerca dels últims anys de gestió del PP”
21 juny 2016 01:00h
RedactaVeu / Alacant
 
La diputada d’EUPV a la Diputació d’Alacant Raquel Pérez indica que, si el PP es recolza en un trànsfuga per a continuar amb el seu mandat en la institució provincial, “està vulnerant el pacte antitransfuguisme i dotant de nul·la credibilitat la seua acció de govern”.

Pérez considera que el president de la Diputació alacantina, Cesar Sánchez, hauria de “recapacitar en aquesta qüestió” i demanar al no adscrit Fernando Sepulcre l'acta de diputat, ja que, en cas contrari, “està acollint i donant suport a un trànsfuga, fet que incompleix el codi antitransfuguisme signat pel PP”. “Estaria utilitzant recursos públics per a comprar un vot que legítimament i política és de C’s”, assegura la diputada provincial d’Esquerra Unida. 
 
La diputada d’EUPV a la Diputació d’Alacant Raquel Pérez.

Per això, EU ha anunciat que portarà, al pròxim ple de la Diputació d'Alacant, el text íntegre del pacte antitrànsfugues signat per PP, PSOE i EU, entre altres deu partits, el 2006. Dins dels acords d'aquest codi de conducta política en relació amb el transfuguisme, s'especifica el compromís d'impedir la utilització de trànsfugues “per a constituir, mantenir activament o canviar les majories de governs de les institucions públiques i a no donar suport a cap iniciativa que provinga d'aquest”. A més el no adscrit no podrà assistir a les juntes de portaveus, ni ostentar delegacions genèriques o especials i tampoc ser nomenat com a representant d'entitats depenents de la Diputació, amb els consegüents drets econòmics. A més, segons aquest pacte, tampoc té dret a percebre cap assignació com a grup polític, ja deixa de representar un partit.

La Veu
 

Descargas

next