Diari La Veu del País Valencià
El ‘sorpasso’ al País Valencià es juga a Alacant

Xavier Pérez / Alacant.

Qui s’endurà l’hegemonia política al País Valencià el 26J? Les enquestes donen com a favorit el PP, però la coalició A la Valenciana està en disposició de fer el ‘sorpasso’ tant al PP com al PSOE i obtenir un resultat històric.

Però per a poder guanyar el País Valencià cal guanyar la circumscripció d’Alacant, i sobretot el ja famós diputat que es juguen el PP, el PSOE i A la Valenciana. De fet, Mariano Rajoy i Pablo Iglesias ja han desembarcat a la ciutat perquè saben que Alacant és clau.

Ara mateix, segons enquestes i sondejos, la coalició de Baldoví estaria en condicions d’aconseguir aquest quart escó. Cal recordar que el 20-D, És el moment es quedà a 16.000 vots d’obtenir aquest escó.

Però després de la distribució dels 12 escons que li corresponen a la demarcació d’Alacant segons el sistema D’Hondt, el passat mes de desembre el PSPV va aconseguir l’últim diputat en joc (el seu tercer) amb un total de 62.789 vots, quedant-se el PP com la candidatura més pròxima a obtenir aqueix últim escó a poc més de 3.500 vots. Amb la confluència d’A la Valenciana, aquesta coalició s’acostaria molt a aquest últim escó, tan sols mil vots per darrere del PP.

Per altra banda, tant a les circumscripcions de Castelló com a la de València també s’espera una lluita electoral per aconseguir l’últim escó.

Comparteix

Icona de pantalla completa