Èxit de la 2a fase del Xarxa Llibres

Prop de 200.000 sol·licituds registrades per participar en aquest programa i la creació del Banc de Llibres
22 juny 2016 01:00h

RedactaVeu / València. 
 
La iniciativa, posada en marxa a principis del curs escolar pel departament que dirigeix Marzà, està superant les previsions més optimistes. Bona mostra d'aquest èxit és que ja s'han registrat 198.615 sol·licituds per participar en la segona fase de #XarxaLlibres i en la creació del Banc de Llibres.
 
Concretament, les sol·licituds rebudes per participar en la segona fase del programa han sigut 163.688 i per participar en el Banc de Llibres, les 34.927 restants.
 
Les famílies que matriculen els seus fills i filles en 1r de Primària només hauran de sol·licitar la participació en el Banc de Llibres i rebran, en el seu moment, el lot corresponent al curs que inicien.
 
Funcionament de #XarxaLlibres
 
El programa #XarxaLlibres està dirigit a l'alumnat d'Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics del País Valencià.
 
Els bancs de llibres són la finalitat d'aquest programa. Gràcies a aquests es podrà garantir la gratuïtat dels llibres i diferents materials curriculars, alhora que s'involucra l'alumnat tota la comunitat educativa a participar en el bon ús dels materials. A més, també s'inculquen valors com la solidaritat i la coresponsabilitat. Amb els bancs de llibres constituïts, sols caldrà repetir la dinàmica cada curs, quan els estudiants tornen el material. 
 
La quantia individual de l'ajuda per alumne/a es va establir en un màxim de 200 euros, que es lliuren en dues fases: els 100 primers es reben amb l'aportació del justificant de compra en l'ajuntament corresponent, mentre que els 100 euros restants es fan efectius en tornar els llibres, en bon estat, en acabar el curs.
 
Les famílies que no van sol·licitar l'ajuda també tenen la possibilitat de participar en el banc de llibres, per a la qual cosa només han de depositar en el centre els llibres que han utilitzat els seus fills i filles aquest curs. D'aquesta manera, ja poden beneficiar-se del banc de llibres del seu centre el pròxim curs.
 
En el cas dels cursos de 1r i 2n de Primària, com que necessiten un material molt específic, en cada centre s'emetrà un xec-llibre per a cada alumne, que s'entregarà a les famílies perquè puguen adquirir els llibres de text. L'import màxim abonat serà de 160 euros.

La Veu
 
next