Diari La Veu del País Valencià
Montoro falta al respecte i demana al Consell que ‘deixe de fer-se la víctima’
RedactaVeu / València

L’actitud exhibida pel titular d’Hisenda en funcions envers el conjunt dels valencians no té nom. L’última ‘perla’ de Cristóbal Montoro demostra que la seua actuació i declaracions, lluny de representar i vetllar amb objectivitat i imparcialitat per la defensa dels interessos de totes les autonomies de l’Estat espanyol, obeeix més a les estratègies electoralistes que marca el seu partit de cara a l’imminent 26J −i que, per altra banda, són calcades a les fetes públiques en les últimes setmanes per la presidenta del PP-CV, Isabel Bonig−.

Així, Montoro torna a guanyar-se l’apel·latiu d’’enemic públic nº 1 dels valencians’ després que, durant la seua visita d’aquest dimecres a València per reunir-se amb un grup d’empresaris, haja demanat al Govern valencià que “deixe de fer-se la víctima”. El titular d’Hisenda en funcions ha argumentat que, aquest dijous, el Govern pagarà 991,2 milions d’euros, procedents del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), per fer front a factures de proveïdors de la Generalitat. A més, ha anunciat, també, que en les pròximes setmanes es desemborsaran altres 448 milions “que podrien haver-se abonat també aquest dijous si l’executiu autonòmic les haguera remès al Ministeri”.

“El Consell no té cap raó per queixar-se públicament del FLA perquè si no s’ha pagat abans és perquè no s’ha presentat el pla d’ajust dins del termini ni de la forma escaient i no complien el requisit d’incorporar les factures en el registre” del Ministeri, ha dit Montoro.

“Demanar que es queixen menys és un impossible”

Montoro ha demanat al Govern valencià que “agilitze” la remissió de factures validades per la intervenció perquè “després es queixa de no se sap bé què”. “El que no està complint és el Govern valencià”, ha insistit Montoro, qui ha arribat a dir que Hisenda “està desitjant pagar”.

Així mateix, ha instat la Generalitat a “queixar-se menys i gestionar més” i s’ha atrevit a ironitzar −cosa que constitueix una absoluta falta de respecte cap al Govern que representa tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià− dient que açò és “com un impossible, com deixar d’existir. Quin seria el seu discurs si no empraren el de com de malament els tracten?”.

Montoro ha incidit en l’assumpte de l’avançament de 450 milions sol·licitat pel Consell, sobre el qual ha dit que no s’ha transferit “per no estar suficientment justificat”.

Puig: “Montoro altera les regles del joc”

Cal recordar que, el passat dimarts, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, criticaren la decisió del ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, de denegar la bestreta de 450 milions amb càrrec a la liquidació del Pressupost de 2014 que el Consell va sol·licitar a principis del mes de juny i amb la qual es pretenia fer front a les necessitats de Tresoreria d’aquest mes que no són susceptibles de pagar a través de FLA, així com avançar en la reducció del període mitjà de pagament a proveïdors i atendre tot tipus d’obligacions amb les empreses i el conjunt dels valencians.

Açò sí que trenca Espanya, açò sí que altera les regles del joc“, va declarar el president Ximo Puig. Per la seua banda, la vicepresidenta, Mónica Oltra, va afirmar: “Ens castiga un Govern en funcions i a pocs dies de les eleccions, una cosa que és doblement greu i, a més, s’ha fet un ús partidista i electoral dels diners de totes i tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa