Diari La Veu del País Valencià
Amb el festival Marenostrum, el consistori d’Alboraia espera recuperar una zona degradada

RedactaVeu / Alboraia.

La Veu s’ha posat en contacte amb la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alboraia, Ana Bru, qui ha assegurat que el consistori ha vigilat que l’empresa organitzadora seguira tots els passos per fer la gestió correctament amb totes les administracions implicades, així com amb els particulars de les zones que s’utilitzaran per al festival Marenostrum, que en cap moment afectarà propietats municipals que ells tinguen registrades.
Bru ha manifestat que aquesta zona estava degradada, per això van demanar als organitzadors que es comprometeren a regenerar aquell espai, raó per la qual pensa la regidora que aconseguiran recuperar un paratge que ara estava ple d’enderrocs, amb assentaments il·legals i, fins i tot, que havia patit algun conat d’incendi. En altres paraules, es tracta d’una zona conflictiva.
Segons la regidora, la zona estava adquirint perillositat i era difícil de controlar, per això van veure que aquesta seria una bona oportunitat, ja que, d’aquesta manera, “l’Ajuntament no es gasta diners i recuperem la zona. L’organització del festival la gasta 3 dies, però després la tenim bé tot l’any i li podem donar vida”, ha explicat Bru.
Pel que fa a les administracions que tenen competència sobre l’àrea on es realitzaran els concerts, la regidora ha mencionat Costes o Foment, entre d’altres. Però la regidora d’Urbanisme ha assegurat que l’empresa organitzadora s’ha posat en contacte amb totes les administracions que tocava i han demanat els permisos pertinents. També han mantingut reunions amb els 43 propietaris, dels quals 10 van decidir no llogar els seus terrenys. En el cas d’aquests 10, es posaran tanques per evitar que s’hi puga accedir.
L’Ajuntament d’Alboraia s’ha mostrat favorable mentre es complisca la legalitat i l’empresa organitzadora es comprometa a fer tot el que li exigeixen els propietaris una vegada passats els concerts, així com tot el que les diferents administracions implicades li hagen demanat mitjançant els acords als quals han arribat.
Ana Bru ha manifestat, respecte del possible mal estat en què quede l’espai després del concert, que “en principi no tenim perquè desconfiar que l’empresa no vaja a complir-ho, perquè tenen interès de voler tornar a fer el festival ací l’any que ve”
Reunió
La regidora d’Urbanisme ha explicat, també, a la Veu, que quan va estar tot clar es va convocar l’oposició, l’empresa i la Policia a una reunió perquè es poguera preguntar a l’organització tot el pertinent, així com també es va portar l’assumpte al passat plenari, que va tindre lloc aquest dilluns. A més a més, també ha afirmat que els permisos no estaran fins al dia d’abans del festival, quan es comprove que està tot com s’exigeix.

Comparteix

Icona de pantalla completa