Diari La Veu del País Valencià
Marzà: ‘Els xiquets de les zones castellanoparlants han de tenir dret a aprendre valencià’

N. S. / Alacant.

Alacant es va convertir ahir dimecres en capital de progrés del País Valencià. Els regidors de Guanyar i Compromís de l’Ajuntament van rebre la visita de l’alcalde de València, Joan Ribó, del conseller Vicent Marzá, i d’Íñigo Errejón, en una clara aposta per la lluita pel quart diputat en disputa a la circumscripció d’Alacant. També van assistir primeres figures de la política com Mireia Mollà o Rita Bosaho.

Els representants de les forces de progrés van assistir a la cinquena mascletà dins de concurs de les festes de Fogueres de Sant Joan.

Joan Ribó, en la línia de vertebració que s’està vivint en tot el territori, va voler fer palesa la vinculació que hi ha entre les grans ciutats del País Valencià: “Són les festes majors d’Alacant i de la mateixa manera que vaig venir l’any passat, tornem hui, igual que Gabriel Echávarri va viatjar a València en Falles”.

Vicent Marzá, sobre la polèmica al respecte de les seues declaracions de dimarts sobre l’ensenyament del valencià a les terres castellanoparlants, va negar que es tracte d’una imposició, com han assegurat alguns mitjans, sinó de “garantir la igualtat d’oportunitats de tots els xiquets i xiquetes del territori. Els xiquets de les zones castellanoparlants han de tenir dret a aprendre valencià i volem incentivar que vulguen aprendre’l i l’aprenguen perquè els obrirà portes a aprendre altres llengües millor com, per exemple, l’anglès”.

En aquesta línia s’ha mostrat satisfet de l’impuls que ha tingut el valencià en les Fogueres de Sant Joan, recordant que han augmentats els pressupostos per premiar els llibrets en valencià en un 63%. “És importantíssim que el valencià estiga present a la cultura popular, i seguirem incentivant el seu ús en tots els àmbits, especialment en l’àmbit fester”.

Comparteix

Icona de pantalla completa