Estudiants de periodisme informaran per les xarxes de les eleccions en #Novatos26J

La proposta es repeteix després de l’èxit aconseguit en la seua primera edició, en què #Novatos20D es va col·locar com a Trending Topic #2, durant tres hores, en la geolocalització de València
23 juny 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La proposta, impulsada per la Unió Periodistes Valencians, en col·laboració amb Las Naves, es repeteix, després de l’èxit aconseguit en la seua primera edició, en la qual van participar prop de 60 estudiants. Els resultats d’audiència van ser rellevants dins de l’espectre local: 5.000 visites directes als 80 continguts propis elaborats, amb prou faenes, en unes hores: 137.000 impressions en Twitter i 10.645, en Facebook.

De fet, el hashtag que va acompanyar els continguts, #Novatos20D, es va col·locar com a Trending Topic #2, durant almenys tres hores, en la geolocalització de València, segons va reflectir el sistema Twitter de forma pública.

Els estudiants de Periodisme que se sumen a aquesta iniciativa reuniran dades, elaboraran continguts i dinamitzaran la informació de la jornada electoral a través de les xarxes socials des de la redacció instal·lada en Las Naves.

Qui pot participar?

Els estudiants de Grau en Periodisme de qualsevol de les facultats de la demarcació de València poden inscriure’s, a través del correu electrònic novatos26j@gmail.com, amb el seu nom complet, número de DNI, curs i institució en la qual estan matriculats en el present curs. De moment, s’han creat alguns elements estructurals, per al mitjà efímer, com ara: el nom, Novatos 26J; l’inici de la creació de la web, amb la col·laboració d’alquadrat.com i, els perfils de FacebookTwitter.
 

Durant els pròxims dies, es donarà a conèixer, a través de les plataformes Facebook i Twitter, més informació sobre el projecte, l’activitat del qual està prevista des de les 17 hores del diumenge 26 de juny ,durant només 24 hores.

Una vegada conclòs el període, el mitjà desapareixerà. D’aquesta manera, haurà acomplert la seua finalitat: comunicar, simplement, sense cap tipus de lligam ideològic o mercantil, a més d’oferir als estudiants la possibilitat de viure la jornada electoral d’una forma diferent, divertida i envoltats de periodistes professionals que els ensenyaran com es treballa en una redacció en un dia tan significatiu com el 26J.


 
next