Diari La Veu del País Valencià
El Comité d’Empresa de RTVV se sent ‘enganyat’ per les ‘promeses incomplides’

EP / València.

El Comité d’Empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha retret al Govern valencià les seues “promeses incomplides” respecte a la recuperació del canal públic que han provocat un “sentiment de decepció i engany”. Enfront d’açò, l’òrgan reclama que el Consell s’assega a dialogar per a arribar a una solució negociada. “No volem arribar al fet que un jutge decidisca el nostre futur laboral”.

Així ho ha assenyalat, a Europa Press, el president del Comité, Josep Lluís Fitó, que aquest dijous ha comparegut en la Comissió de RTVV i de l’Espai Audiovisual de les Corts Valencianes.

En la seua intervenció davant dels grups en el parlament valencià, aquest portaveu ha recordat que l’actual situació és “culpa del PP”, que va dissenyar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) “arbitrari” que va ser recorregut i que, posteriorment, va tancar els serveis de ràdio i televisió autonòmics.

“Ja sabem quina ha sigut l’actitud del PP però no esperàvem arribar hui amb el sentiment de decepció i engany. No podem dir una altra cosa davant les promeses incomplides dels partits que conformen el pacte del Botànic”, ha retret en referència al PSPV, Compromís i Podem.

Fitó ha assegurat que els extreballadors se senten “estafats quan s’anuncia, ara, que l’empresa obrirà amb el mateix objecte social, el mateix empresari, el mateix accionista únic i les mateixes instal·lacions però sense el capital humà que la movia”. En aquest sentit, el president del Comité ha recalcat que ells “mai han exigit que es reincorpore la totalitat de l’antiga plantilla” perquè són conscients que fa falta un “redimensionament”. De la mateixa manera, ha apuntat que no es tanquen al fet que es contracte altres professionals perquè “tot és compatible”.

En tot cas, el que sol·liciten és “una solució negociada” basada en quatre eixos fonamentals: facilitar la recuperació del servei públic de ràdio i televisió públics el més prompte possible; fer possible la recuperació del major nombre de treballadors del sector audiovisual, “assolat” pel tancament de RTVV; desenvolupar el contingut de la disposició addicional segona de la Llei 12/2015, on s’arreplega que “en l’elaboració de la futura llei s’haurà de tenir en especial consideració l’experiència acumulada i el sistema d’accés del personal al servei de l’antiga RTVV, SAU” i, finalment, dotar de la major seguretat jurídica el procés de recuperació del servei.

Esmenes

En aquesta línia, han presentat dues esmenes de participació ciutadana a la proposició de llei que es debat en la comissió parlamentària. La primera d’elles és d’addició a l’article 43 per a garantir que la contractació temporal deixe de ser arbitrària i contrària al dret laboral “com era habitual en l’antiga RTVV”. Per aquesta raó, introdueixen la utilització de les borses de treball en l’articulat.

La segona proposta se centra en la disposició transitòria novena. D’una banda, arreplega la referència al compliment de la clàusula 6 de l’acord d’acomiadament de l’ERO, fruit de la negociació col·lectiva i que va tenir el vistiplau de la Inspecció de Treball i de la Generalitat. Aquesta esmena també proposa la validació dels processos de selecció de personal que es van fer a RTVV i que van respectar els principis d’igualtat, publicitat, mèrit i capacitat.

Aquest mateix matí, el Comité d’Empresa ha presentat una sol·licitud per a reunir-se amb els diversos grups del parlament valencià i explicar-los amb major profunditat aquests plantejaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa