Diari La Veu del País Valencià
Les Fogueres desborden Alacant
RedactaVeu / Alacant

La ciutat d’Alacant està vivint, enguany, una de les millors edicions dels últims anys de les Fogueres de Sant Joan, declarades d’Interés Turístic Internacional. Segons fonts del Patronat Municipal de Turisme, es calcula que al voltant d’un milió de visitants passaran per la ciutat fins al pròxim diumenge, amb un impacte econòmic proper als 60 milions d’euros per a una ciutat que, aquesta nit, es vesteix de llarg per a celebrar la Cremà.

L’ocupació hotelera, des del cap de setmana passat, ronda el 83% i les previsions apunten que, dissabte i diumenge, aquesta mitjana (entre els 8.000 hotels amb que compta la ciutat) pot augmentar, gràcies, entre d’altres, a la presència, aquest divendres, de José Tomás a la fira taurina d’Alacant.

El creixement de la demanda internacional, amb un augment de turistes del Regne Unit (15%) i dels Països Nòrdics (20%), està sent una de les claus de l’èxit de les festes d’enguany que, malgrat celebrar-se entre setmana, el fet que la Cremà siga divendres, propicia l’estada dels visitats a la ciutat fins aquest diumenge electoral.

Precisament, al llarg dels últims dies, Alacant s’ha convertit en l’escenari pel qual, enguany, han desfilat destacats polítics i representants del Govern valencià, com ara el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que també estarà present a la Cremà d’aquesta nit; el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que va aprofitar, ahir, el seu acte de campanya per visitar les Fogueres; la vicepresidenta, Mónica Oltra, que va dir que ‘la festa de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant és un dels esdeveniments festius de major rellevància’ del País Valencià o, el conseller d’Educació, Marzà, entre d’altres.

Pedro Sánchez, ahir a Alacant. Foto: Ajuntament d’Alacant.

Pel que fa als monuments, Sèneca-Autobusos, dels artistes Manuel Algarra i José Gallego, s’ha endut, enguany, el primer premi de les Fogueres Especials, per segon any consecutiu. En segon lloc, ha quedat la foguera de Florida Portazgo i, en tercer, La Ceràmica.

El programa festiu d’aquest divendres, 24 de juny, arranca, a les 8 del matí, amb la ‘despertà’ als districtes i continua, a les 13 hores, amb la Cercavila de Nanos i Gegants, des de la plaça de l’Ajuntament fins a la Plaça dels Estels. A les 12 hores, tindrà lloc la VII Sessió del XXIX Concurs de Mascletades, a càrrec de la pirotècnia Hermanos Ferrández, a la plaça dels Estels. A les 8 de la vesprada, se celebrarà la missa oficial de Fogueres a la Cocatedral de Sant Nicolau de Bari i, finalment, a les 12 de la nit, es dispararà la Monumental Palmera des del cim de la Muntanya Benacantil. A continuació, es realitzarà la Cremà de la Foguera Oficial i Foguera Oficial Infantil i, seguidament, la Cremà de fogueres i Barraques a cada districte.

Imatge d’una edició de ‘la banyà’.

Ambient abans de la mascletà. Foto: @JCF_Valencia.

A partir de dissabte i fins el pròxim dimecres, 29 de juny, tindran lloc a les 00.00h les diferents sessions del LXVI Concurs Internacional de Focs Artificials, a la Platja del Postiguet.

Comparteix

Icona de pantalla completa