Diari La Veu del País Valencià
Un músic d’Obrint Pas denuncia una agressió de la policia per parlar en valencià
RedactaVeu / València

El parlamentari d’EU anuncia que dilluns registrarà en el Congrés una bateria de preguntes i sol·licitarà la compareixença del Ministre de l’Interior, a qui exigirà que prenga mesures exemplars i immediates. ʺAl marge del procés judicial penal que s’obri amb la denúncia de Miquel, exigim una recerca interna en la policia per a aclarir els fets i depurar les responsabilitats disciplinàries, començant per apartar de manera cautelar de les seues funcions els dos policies que van protagonitzar tan execrable comportamentʺ, afirma Sixto.

ʺCom pot ser una persona agredida i tancada sis hores en el calabós per parlar valencià?ʺ, es pregunta escandalitzat el diputat, que manifesta el ple suport i solidaritat d’Esquerra Unida amb Miquel Gironés. ʺÉs important que haja denunciat aquests fets tan greus, perquè lamentablement no són anecdòticsʺ.

Ara li ha tocat a Miquel, però abans ʺels va passar a moltes altres persones que van patir la discriminació lingüística i la brutalitat policialʺ, recorda Sixto, qui exigeix al ministre de l’Interior que prenga mesures per ʺacabar d’una vegada per sempre amb aquest tipus d’actuacions pròpies de la dictadura franquistaʺ i per garantir el respecte de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil als drets lingüístics de tots els valencianoparlants.

Comparteix

Icona de pantalla completa