Diari La Veu del País Valencià
Clara Ferrando: ‘El Brèxit podria provocar una estampida de turistes i residents britànics’

Xavier Pérez / València.

El Brèxit tindrà conseqüències “imprevisibles” al País Valencià. Així de rotunda s’ha expresat la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando. La responsable de la Conselleria d’Hisenda ha declarat a La Veu que segons tots els estudis i experts, les conseqüències per a l’economia valenciana serien “negatives” ja que “els nostres sectors econòmics estan molt internacionalitzats”.

Als valencians “ens preocupa” el sector turísitc, l’immobiliari i l’exportador, i cal remarcar que la depreciació de la lliura esterlina afectaria els turistes i residents anglesos i “estem parlant de 2,7 milions de turistes només l’any passat i el 36 % del total de turistes que ens visiten són britànics i “podria provocar un efecte estampida en els residents i pensionistes anglesos, amb la pèrdua del poder adquisitiu que podria forçar a abandonar la zona euro”.

Per altra banda, Ferrando també ha remarcat que el sector immobiliari de costa també es veuria afectat, com també les exportacions valencianes que perdrien competitivitat i la nostra indústria de manufactura o agraoalimentària en el Regne Unit, que també es veuria afectada, ja que exportem per valor de 3.000 milions d’euros. Per tant, caldria veure com queda el tipus de canvi i buscar mercats alternatius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa