Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva acull un seminari amb arquitectes i experts en l’àmbit del patrimoni històric
RedactaVeu / Xàtiva

L’antic hospital xativí serà, dissabte, la seu de la tercera jornada del Seminari Internacional d’Estratègies d’Intervenció i Conservació als Centres Històrics, que està organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPV i que compta amb la participació de prestigiosos arquitectes i experts en l’àmbit del patrimoni, la conservació i la catalogació de béns. Destaquen noms com ara Gonzalo Arroita, consultor de l’ONU, a Sud-amèrica, de Patrimoni Cultural, Turisme i Reactivació Urbana i exdirector general de l’Agència per a la Revitalització Integral de la Ciutat Històrica de Vitoria-Gasteiz; la boliviana Ligia Peñaranda, o membres del despatx valencià d’arquitectura i urbanisme Vetges, Tu i Mediterrània (VTiM).

Cristina Suñer, la regidora d’Urbanisme de la ciutat de la Costera, ha volgut destacar que, amb aquestes jornades, “Xàtiva ha adquirit un pes especial, perquè, no és gratuïta, la faena que estem fent i les línies de treball que estem desenvolupant per aconseguir el canvi de rumb del nucli antic”. Suñer ja va traslladar “l’interès i la urgència de l’Ajuntament per iniciar accions en el nucli antic, un dels més grans i rics del territori valencià”. En el mateix sentit, Jordi Estellés, regidor de Patrimoni, ha assenyalat que “aquest tipus de jornades i fòrums d’opinió ens resulten molt útils per planificar la nostra estratègia perquè a Xàtiva comptàvem amb la matèria primera, però feia falta voluntat política per revertir la situació i ara ha arribat, per fi, eixe moment”.

Tots dos, Suñer i Estellés, intervindran demà en el seminari per apropar als assistents l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) dissenyada per al nucli antic de Xàtiva, una estratègia de la qual Cristina Suñer ha destacat que “amb la DUSI, la licitació del disseny del Pla Especial i les ajudes a les ARRU, hem obert un camí per recuperar el cor de la nostra ciutat i, amb ell, el turisme, el patrimoni i la cultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa