Diari La Veu del País Valencià
Els Camins del Penyagolosa presents a Canadà i Japó a través de conferències

RedactaVeu / EP / Castelló.

Els Camins del Penyagolosa, que aspira a convertir-se en Patrimoni Mundial de la Unesco, s’ha donat a conèixer a Quebec (Canadà) i arribarà també a Tòquio (Japó) el pròxim 5 de juliol en dues conferències impartides per diversos experts, segons ha informat la Diputació de Castelló en un comunicat.
Aquestes conferències pretenen difondre i posar en valor el patrimoni cultural de les ancestrals rutes de l’interior a Sant Joan de Penyagolosa.
Així, fruit del treball científic consolidat entre la institució provincial i l’UJI, el director de l’Aula de Recerca Diputació de Castelló per a l’estudi arquitectònic – constructiu de centres històrics, Juan Antonio García Esparza, ha impartit una ponència sobre la candidatura ‘Camins del Penyagolosa’ i ‘Els paisatges culturals abandonats’ en el congrés mundial ACHS2016 Third Biennal Conference amb el títol What does heritage change?, que ha tingut lloc en la Universitat de Concòrdia de Mont-real, organitzada per l’Association of Critical Heritage’s.
El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “aquest tipus d’actuacions són una oportunitat en el treball de donar a conèixer el projecte i anar recaptant suports, també en l’esfera universitària i científica, per a seguir avançant en la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco”. Una de les iniciatives que també està recollint suports és la recollida de firmes a través de la plataforma Change.org a la qual podeu accedir en el següent enllaç.
D’altra banda, el pròxim 5 de juliol, en l’Institut Cervantes de Tòquio (Japó), es durà a terme una conferència titulada ‘Peregrinacions a santuaris de muntanya a Castelló’ a càrrec del professor Pablo Vidal.
Vidal és vicerector de Relacions Internacionals, director de l’Institut Universitari d’Antropologia i professor d’Antropologia Social i Cultural en la UCV, i va ser un dels experts designats per la Direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana per a donar el vistiplau a la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial de la rogació de Culla i d’Els Peregrins de Les Useres.

Comparteix

Icona de pantalla completa