Diari La Veu del País Valencià
El futur del País Valencià a les urnes

RedactaVeu / València.

La principal reivindicació dels partits del pacte del Botànic davant el govern estatal del Partit Popular ha estat el tema del finançament. Fins ara el govern de Madrid ha retardat al màxim possible les aportacions degudes al País Valencià. Des de fa anys els partits valencians més enllà del Partit Popular estan demanant al govern espanyol una revisió del model de finançament de la nostra autonomia. El president Rajoy sistemàticament s’ha negat a mamprendre durant les legislatures passades la reforma d’un sistema ja caducat. Les raons anaven sempre al voltant de la inoportunitat del moment o de l’escassesa de recursos econòmics del govern espanyol. Així, el govern valencià ha estat financerament bloquejat pel degoteig de liquiditat a què Madrid ens sotmetia obrint i tancant a gust del ministre Montoro l’aixeta del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica). Assumpte vital per als valencians i on es juguem molt a l’hora de dipositar el vot i que tots els partits que aspiren a alguna cosa en aquestes eleccions s’han compromès a afrontar en els pròxims mesos si arriben a tindre responsabilitats de govern.
Important també és el tema de les inversions del govern espanyol en infraestructures absolutament necessàries per al creixement econòmic del nostre territori. I ens estem referint a una infraestructura clau com el corredor mediterrani on l’economia valenciana es juga molt. Les postures respecte d’aquest corredor tampoc estan ben definides. Alguns dels partits contendents aposten per l’eix central en detriment del mediterrani. Mentre que els partits en clau més valenciana consideren ben imprescindible aquesta infraestructura. Aquestes inversions, necessàries per al desenvolupament de l’economia valenciana, van parelles amb altres com les millores als ports de València i Sagunt o el sempre controvertit projecte del túnel ferroviari passant de la ciutat de València.
A més, i en clau de representació parlamentària, els valencians estan jugant-se també hui a les urnes la possibilitat d’obtenir un grup parlamentari propi, d’obediència valenciana que siga representant i altaveu de les demandes dels ciutadans del País Valencià al parlament espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa