Baldoví: ‘El resultat del PP és com si em pegaren una punyalada’

Destaca que consoliden 9 diputats i avança "mans obertes" per a un govern de canvi
27 juny 2016 01:00h

EP / València.

El cap de llista de la coalició 'Compromís-Podem-EUPV: A la Valenciana', Joan Baldoví, a qui fa sis mesos els 9 diputats aconseguits per 'És el moment' els "sabien a glòria" i hui (per ahir) "tenen gust de poc", ha animat a valorar que s'han consolidat aqueixos parlamentaris i que tindran les "mans obertes" per a propiciar un govern de canvi a Madrid.

Així s'ha manifestat el candidat davant les persones que han seguit la nit electoral en la plaça del Pilar de València, on ha felicitat el PP --"encara que és com si em pegaren una punyalada", ha confessat-- pels resultats obtinguts al País Valencià malgrat "no haver fet res, absolutament res més que jugar a una segona volta".

"No fallarem a totes les persones que han confiat en nosaltres", ha dit Baldoví, que ha assegurat que en totes les negociacions en què participe la coalició "estarà ben present l'agenda ciutadana i la valenciana" i al pròxim govern, siga el que siga, li recordaran "el compromís que té amb el poble valencià, amb un nou finançament", amb el deute i amb les inversions.

Segons ha incidit, els nou diputats tindran "la mateixa disposició, les mateixes ganes per a propiciar aqueix govern del canvi, un govern amic de les persones, amic del govern valencià" i "amb les mans obertes" farà el mateix que va fer després del 20D: ser "els primers a asseure's i els últims a alçar-se" perquè l'acord "in extremis (del Prado) és possible" i "algun n’haurà de triar". "Amunt els cors", ha conclòs el candidat fent referència a la cançó d'Antonio Flores.

Per la seua banda, la candidata Ángela Ballester (Podem) ha incidit que sent honests "els resultats no són els esperats" i no s'ha aconseguit l'objectiu, que era superar el PP, per la qual cosa "no és un bon resultat per a la candidatura ni tampoc per a aquesta comunitat i per a aquest país".

No obstant açò, ha indicat que la il·lusió "no pot acabar-se hui" i a partir d'ara tindran "la mà estesa, disponibles per a col·laborar i evitar un govern de Mariano Rajoy".

Així mateix, el candidat Ricardo Sixto (EUPV) ha celebrat que els resultats permeten al seu partit tornar al Congrés i ha indicat que hi ha "un llarg camí per davant" amb "orgull" del que representen i ha assegurat que treballarà perquè el canvi es produïsca i siga "a la valenciana".
 
next