Diari La Veu del País Valencià
ACPV exigeix al Govern que sancione els policies que agrediren Gironés per parlar valencià
RedactaVeu / País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer pública la seua solidaritat i suport al dolçainer d’Obrint Pas, Miquel Gironés, víctima d’una agressió policial per parlar en la llengua dels valencians.

En aquest sentit, ACPV posa a disposició del músic el seu Servei Jurídic. Acció Cultural considera inadmissible que casos com aquests continuen passant. Les Forces de Seguretat de l’Estat haurien de ser exemplars en el comportament respectuós amb els ciutadans i en l’acatament de l’ordenament jurídic vigent.

ACPV recorda als responsables de la Policia Nacional que el valencià té rang d’oficialitat al País Valencià i que, per tant, qualsevol ciutadà té dret de parlar-lo, i qualsevol policia deure i obligació de respectar aquest dret.

Acció Cultural exigeix a la Delegació de Govern que identifique i sancione els dos policies culpables d’aquesta agressió, com a mesura exemplar, i que pose fi de manera definitiva al que ja no són casos aïllats, sinó una conducta excessivament reiterada i repetida en les Forces de Seguretat de l’Estat.

Que una associació cultural tinga que exigir a la Delegació de Govern espanyol que garantisca el compliment de la llei, el tracte respectuós dels ciutadans i el deure d’acatar l’oficialitat legal de la llengua dels valencians, diu molt de la baixa qualitat democràtica que patim, i de l’escàs zel de la Delegació del Govern espanyol a fer complir la llei.

És per això que Acció Cultural reitera el seu compromís de treballar per a garantir els drets lingüístics dels valencians, i anima qualsevol víctima de discriminació lingüística a denunciar els fets i consultar amb el nostre Servei Jurídic per a informar-se dels nostres drets lingüístics i les vies jurídiques per a fer-los respectar.

Comparteix

Icona de pantalla completa