Àgueda Micó: ‘El nostre objectiu és enfortir Compromís’

La coordinadora del Bloc i responsable d’Organització de Compromís afirma que el 26J “l’abstenció va ser del nostre electorat”
28 juny 2016 01:00h

Xavier Pérez / València.

Compromís ja ha fet les primeres valoracions dels resultats de les eleccions del passat diumenge. En una conversa que ha tingut La Veu amb Àgueda Micó, responsable d’Organització de la coalició i coordinadora del Bloc, ha deixat diverses opinions i hipòtesis que “s'hauran de contrastar en una anàlisi més profunda” per veure on s’ha pogut “fallar i encertar en la plataforma A la Valenciana”, encara que Micó ha deixat ben clar que, per altra part, “ara més que mai hem d'enfortir Compromís”.

“En les eleccions estatals crec que les coses no han anat malament i hem repetit els 9 diputats i hem aconseguit els tres senadors”, ha afirmat.

Però aquesta responsable de Compromís també  ha fet autocrítica i ha dit que “ens ha faltat tensionar el nostre electorat en la campanya, i per això molts votants nostres no han anat a votar”.

“El 26J el votant del PP es mobilitzà contra la por, el Brexit, contra ‘los malos’, contra el Front Popular i eixa partida l’han jugada molt bé”, ha afirmat.

Àgueda Micó també ha fet esment que les enquestes els donaven unes grans expectatives i el resultat ha sigut “agredolç.

De totes formes, Micó ha insistit en la falta de mobilització de l’electorat de Compromís per la idiosincràsia de les eleccions estatals “i crec que les enquestes postelectorals ens donaran una visió més ampla del que hem pogut fer malament”. 
next