Diari La Veu del País Valencià
Llei valenciana pionera a Europa per a garantir la seguretat ferroviària
RedactaVeu / València

El cap de l’executiu valencià, Ximo Puig, ha presentat, aquest dimarts, l’esborrany de la nova Llei de Seguretat Ferroviària que prepara el Consell, una norma pionera a Europa destinada a garantir, “al màxim de l’humanament possible, la seguretat en tota la xarxa ferroviària” del País Valencià, segons fonts del Govern autonòmic.

La llei respon a la voluntat del Consell de “fer justícia i reparar el dany” a les víctimes del dramàtic accident de metro registrat el 3 de juliol del 2006, a València, en el qual van morir 43 persones. Aquesta llei es presenta un any després que Puig i Oltra es reuniren amb els representants de l’AVM3J “per a fer un acte de justícia i de reparació del que havia sigut una falta d’empatia bàsica i de resposta adequada per part de la Generalitat”, segons ha recordat Puig.

Un moment de l’acte de presentació de l’esborrany de la nova Llei de Seguretat Ferroviària. Foto GVA.

Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària i Comissió Permanent

La llei contempla, d’una banda, la creació de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària. Entre les seues funcions, es troba vetlar pel manteniment de la seguretat de la xarxa ferroviària, autoritzar l’entrada en servei de nous vehicles, atorgar certificacions de seguretat i mantenir actualitzada tota la informació en matèria de seguretat. D’altra banda, amb la nova norma, es crearà la Comissió Permanent de Recerca de caràcter independent, encarregada d’investigar qualsevol tipus d’accident o incident i d’analitzar les seues causes per a poder aplicar les mesures i mecanismes corresponents per a millorar la seguretat i que aquests no es tornen a produir.

Comparteix

Icona de pantalla completa