Diari La Veu del País Valencià
Setze anys de presó a un home per matar-ne un altre que li va proposar relacions sexuals
ACN / València

La secció quarta de l’Audiència de València ha condemnat a 16 anys i tres mesos de presó l’home a qui un jurat popular va trobar culpable de matar a ganivetades un altre en un domicili de la platja de Gandia (la Safor) quan va intentar mantenir relacions sexuals amb ell.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el magistrat president del tribunal popular aprecia l’agreujant de cometre el crim per motius de discriminació per l’orientació sexual de la víctima i també l’atenuant d’embriaguesa. La sentència condemna, a penes que oscil·len entre els cinc mesos i l’any de presó, a més, dos homes com a autors d’un delicte d’encobriment per haver-lo ajudat a desfer-se del cadàver i a netejar l’escenari del crim. El magistrat aprecia, en un d’ells, la circumstància atenuant de confessió; a un altre, li aplica l’atenuant de confessió i d’embriaguesa.

Els fets van passar el maig de 2014 quan el condemnat va clavar diverses punyalades a la víctima, a la casa a la qual havien acudit amb els altres dos acusats, després d’estar fins a la matinada al pub ‘Dándolo todo’ de Gandia, on van consumir drogues i alcohol. Segons el relat del TSJ, a l’habitatge van continuar bevent i, en un moment donat, el mort, que aleshores tenia 44 anys, va intentar iniciar relacions sexuals amb l’assassí. Se li va insinuar, li va tocar la cama i els genitals. L’agressor va reaccionar violentament i el va matar.

“És cert que això va poder ser el desencadenant del desafortunat succés. Però no sembla més que la mort d’una persona que era homosexual; no sembla que estiguem davant la mort d’una persona per ser homosexual ni està acreditat motiu d’odi algun per part d’A cap a J., amb el qual va estar prenent copes i al cotxe del qual es va muntar per seguir bevent. Sembla que una mala interpretació d’una acció de J. va obtenir una resposta exagerada fatal per a la seua vida”, assenyala el magistrat president del jurat.

Segons considera la sentència, “quan va comprovar que la víctima era homosexual, i mogut per la seva aversió cap a aquesta orientació sexual, el condemnat va agafar un ganivet de la cuina i li’l va clavar diverses vegades al tòrax, l’abdomen i el cap”.

Posteriorment, ajudat per la resta d’acusats, va tallar el cadàver en huit trossos, el va ficar en bosses d’escombraries i el va ocultar a la zona de Monte-Pego, a Pego (Marina Alta). Després, van netejar el domicili on es van produir els fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa