Diari La Veu del País Valencià
El deute de l’Ajuntament de Foios és superior als cinc milions d’euros
RedactaVeu / Foios

El regidor de Compromís, Gumer Ynarejos, denuncia el “triomfalisme” de l’alcalde de Foios. “Resulta que l’ajuntament de Foios té superàvit, quan les últimes dades del Ministeri d’Hisenda demostren que el deute de l’ajuntament és superior als cinc milions d’euros”, diu el regidor.

Compromís creu que és una “desconsideració” amb els membres de la corporació que s’haja anunciat la situació de l’Ajuntament en un acte de partit. És una mostra més de la política de l’alcalde, “més preocupat pel seu futur professional en la política que per buscar solucions a la situació de les finances locals”.

Per a Ynarejos, el govern del PP ha hipotecat les finances municipals per a als pròxims 10 anys. El deute de l’ajuntament amb els bancs és de 5.486.697,70 euros, el 88% dels quals, 4.819.787,75 euros, “són del govern del PP dels últims 5 anys”. En el mes de setembre, el govern del PP féu una proposta de modificació de crèdits per valor de 900.000 euros que es corresponien a factures no pressupostades anteriorment, és a dir, “es gastà uns diners que no havia previst. Açò és una mostra de la gestió d’Hèctor Bueno”, explica el regidor.

“La mala gestió i poc transparent ha anat repetint-se cada any”. L’alcalde ha seguit fidelment el model de l’escola del PP valencià, “gastar i qui vinga després que pague”. Aquest reconeixement de deute és una mostra de “descontrol i falta de previsió” del govern, diu el regidor de Compromís.

Un 25% del deute de l’ajuntament és conseqüència del pla Confiança i de “la falta de compromís del govern valencià amb el poble de Foios”. Un pla, continua, “que ens ha obligat a demanar un crèdit de més d’un milió d’euros, perquè el govern del president Fabra no ha pagat la construcció de la Llar dels Majors”.

Des de Compromís “manifestem el nostre desacord” amb les polítiques que ha fet el PP, que, en aquest any, suposaran a l’ajuntament uns interessos bancaris de 277.044,16 euros, un 64’5% més que l’any passat. “Entenem que l’Ajuntament ha de tindre iniciatives que vagen en la direcció de crear ocupació, però no creguem que es puga fer amb només 17.000 euros com té pressupostat per al 2013 o renunciant a la recaptació de determinades activitats econòmiques”, diu Gumer Ynarejos.

Comparteix

Icona de pantalla completa