Diari La Veu del País Valencià
Més de 330.000 xiquets del País Valencià en risc de pobresa
Europa Press / València

La taxa de risc de pobresa o exclusió social infantil al País Valencià aconsegueix el 37,7 per cent, el 2015, la qual cosa afecta més de 330.000 xiquetes i xiquets, segons l’últim informe sobre ‘L’Estat Mundial de la Infància’ del Fons de l’ONU per a la Infància (Unicef).

L’agència de l’ONU ha presentat, a València, l’informe que assenyala que, en el cas de l’Estat espanyol, la taxa de risc de pobresa o exclusió social dels xiquets, el 2015, va ser del 34,4 per cent.

La setmana passada, Unicef Comitè CV va presentar als grups parlamentaris de les Corts, al costat de Càrites Diocesana de València, Creu Roja i Save the Children, una proposta de text per al Pacte Valencià per la Infància i els va instar a la seua aprovació per consens.

“L’objectiu d’aquest pacte és generar un instrument legislatiu que blinde els drets dels xiquets i els done prioritat en les polítiques públiques, en temps de crisi o de bonança, siga quin siga el govern que estiga al capdavant, perquè la infància valenciana tinga garantides les seues oportunitats de desenvolupament”, va explicar el president d’Unicef Comitè CV, Jorge Cardona.

Segons l’informe d’Unicef, la mitjana de pobresa infantil a la Unió Europea és del 21,1 per cent, nivell que supera l’Estat espanyol amb un 34,4 per cent dels seus xiquets en risc, al tancament de l’any passat, i que es veu accentuat en el cas dels fills de migrants, ja que un de cada dos està vivint en la pobresa, la qual cosa “posa en evidència les barreres d’aquests col·lectius en l’accés a drets i serveis”.

D’altra banda, el Fons de l’ONU per a la Infància alerta del “panorama desolador” que es preveu per al 2030 si no canvien les tendències actuals, ja que per a aqueixa data es calcula que 69 milions de xiquets moriran per causes evitables, 167 milions de xiquets viuran en la pobresa i 750 milions de dones s’hauran casat sent encara xiquetes.

Comparteix

Icona de pantalla completa